Selamat Hari Ibu...muahh muahhh

Sunday, May 08, 2016 Nizam Riadzi 0 Comments

Evry day is mothers day...yup sangat setuju ..tak dinafikan lg but it just evry year 8 Mei dunia smbut mothers day.

Ada yg x bersetuju umat islam smbut mothers day sbnya ini hari mothers day gereja or im not so sure but kiranya hari agama lain lah but most of us only thnk about our mom kan...bukannya pasal agama lain punya perayaan...hmmm isu yg susah nk dibincangkan.

Bg ak sendiri ak just celebrate mcm ank2 lain yg bwk mak dia jalan2, shoping, bg hadiah or buat ajelah ape2 yg special. Rasa janggal bila org lain celebrate utk mak diorg tp kita yg ada mak wat bodo. Hmmm...

Sementara masih ada baik dihargai semampu yg boleh sebab apa tau mak ni xde penganti. Akan ada yg kecam kita mcm dah xde hari lain nk smbut tp apa salahnya daripada dlm hati kecil mak kita tiba2 dia rasa anak dia x ingat kat dia naik celebrate je kan. Untuk mak sendiri je pun...rasanya x dosa buat mak sendiri tersenyum gembira. Rasa dihargai kan kan???

My mom is superwomen...so yours kan??? Well mak2 ni selalunya akan bg kita rasa sometimes mcm hmmm terkongkong sb ade aje nk dikondemnya tp bila diamati balik ape yg dikondem tu ade betulnya...cuma biasalah kita anak2 ni degil..darah muda kan

Bila dekat rumah asalkan ada je barang sendiri yg x dijumpa..nama mak jugak diseru...tanya kat mana barang tu. Mula la mak sindir jangan cari guna lutut la..idong laa 😂😂😂. Pastu mak mesti ugut balik..kalau mak jumpa ko siap!!! 😭😭😭

Tu blom lg bab2 nak kemas rumah. Kekononnya nak jd pakar deco2 la tu...tp sejam dua dihabiskan masa ubah kiri kanan aje..last2 letak kat tempat asal 😂😂😂... Always jd camtu tau dak ..hahaha.
So usually ak ambik pendekatan bila mak keluar rumah..time tu ak ngan adik projek rumah...angkat sana angkat sini siap..mak balik dia nk ckp apa xleh dah sb anak2 dia da buat...kikiki

Bab masak2... Hmmm mom cooking always the best n no one can lawan kan. Yelah..air tangan mak kita yang masak, untuk anak2 dimasak dgn penuh kasih gituu...

Wonder if mak xde sehari perhh terasa semacam kot..hmmm

Anyway pd yg masih ada mak tu..xkisah la apa org nk kata tp kalau nk bhgiakan mak sendiri i think u should. No one should say "NO".

Luv our mom cause we only hv one and no others...seriously 😭

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...