Ego

Sunday, May 08, 2016 Nizam Riadzi 0 Comments

Terkadang ego yang kita ada dalam diri ni membuatkan diri rasa gila kejap. Tak sedar diri sampai melukakan hati insan keliling betul tak???

Jangan kata tidak sebab kalau betul kata tak meaning ego still menebal. Tak nak akui apa yang benar.

Macam kes ak sekarang ni duk pening kepala melayan kerenah staff yang masing2 ada kepala dan ego tersendiri. Masing2 tak nak mengaku salah n mulakan ayat "MINTA MAAF".

Aku sendiri ada ego aku jugak...tapi myb sebab dah makin matang ak tau bila ego tu perlu direndahkan walaupun terkadang tu bukan salah aku dan bukan aku yg kena minta maaf. Tapi kalau itu yang terbaik utk mnjernihkan keadaan so why not kan??? Bagi ak la, its better rather than terus berperang dingin.

Benda ni terletak dalam diri masing2 jugak. Tak boleh ak katakan benda simple je tapi yg boleh ak katakan lain orang lain cara...lain pendapat so its up to us to think rational.

Cukup2 la jadi bebudak...grown up and wake up...back to reality.

#HariHariMakanHatiUlamJantung

#HatiTisu

Kbye

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...