Bertunang...Gatainya la haii...

Maksud ak bukan sape yang nk bertunang tu gatai...tapi sape yang nak bertunang tp gatai majlis macam nak kahwin. Tinggal panggil tok kadi je settel abih majlis..hahaha

Ni adelah sipulan sorg ni yang ak kenal...dia dah nak bertunang dalam 2 bulan lagi. So dia penin sebabnya bakal tunang dia req nak ada pelamin tunang. Kan zaman sekarang trend asalkan bertunang nak kena ada pelamin thus memang da banyak pakej2 pelamin tunang yang walawehh boleh berguguran jugak air mata tenguk harga dia.

Berbeza dengan zaman dedulu kan...seingat ak, time akak ak dirisik n bertunang dulu..akak ak duduk dalam bilik aje..thus bakal mak mertua yang masuk bilik and sarungkan cincin. Si Teruna tak join majlis..duduk la dalam kereta dengan penuh debaran diterima ke idok..suspenn aje. Mula la suruh adik ke member ke jadi reporter update status...

Nampak tak...zaman dulu berbeza bebenauu dengan zaman skrg yg serba moden ni. Yelahh myb sebab zmn dlu xde pakage pelamin tunang bagai lagi...so xtau nk buat camne. Tapi kalau nk diikutkan tuntutan dalam islam..kita diajar untuk SEMBUNYIKAN PERTUNANGAN, DAN HEBAHKAN PERKAHWINAN.

Reason dia simple, just nak jaga aib kedua belah pihak kalau2 tak jadi. Itu aje. Thus dalam tempoh bertunang ni la baru sesi kenal suai bermula. Tapi zaman sekarang..hahaha baru naik tingkatan 3 dah planning vacay dgn bf/gf dekat pantai bagai haaa...tak sedar duit kocek mak abah bagi.  Aiyakkk

So sipulan yang ak cite ni penin sebabnya harga pelamin tu boleh tahan mahal la..ak yg dengar pun perhh kau dah kenapa nak ambik memahal. Baik simpan duit tu utk pelamin kahwen nt...sekadar untuk tunang DIY jelah kalau nak sangat kan..hmmm

Ak tak faham y ompompuan la terutamanya suka sgt buat plan pepelik. Kononnya sekali seumur idop la teuww. Tapi tak ke kasihan si teruna. Yelahh...bukan ke majlis bertunang tu mmg blah pompuan yg buat y nk mtk belah laki pulak tanggung. Sudahlaa mintak hantaran feeling2 Diva kan. Tu blom lg ade yang ikut cakap mak sedara belah atok punya jiran...haaa nanti dicakap "APA??! Rm10k aje...ingat budak ni lepasan PMR??? Dia ada SPM tau.." haaaaaa..ko nampak tak, xleh nego woo..hahahaa

Bagi ak cuba kita berbalik pada yg perlu lah. No need over sgt. Majlis bertunang khemah saja ada yang sampai 5 khemah...bebetul nk dihebohkan ni. Pastu siap ada Gegadis Sedondon ..yang ramai2 konon2 feeling pengapit reramai tu ha. Baju diorg nk kne sponsor lg..aiyooo dpt yg debab cecomel kain lebih tau dak...bazir semua tu.... Blom lg cite bab goodies bagai..fuhhh..

Simple x bermaksud lekeh, but its Nice to be Simple...tak gitu??? Emmm nope...lain org lain cita rasa...

Ciauwwww

Popular Posts