Susah Nak Jaga Hati Kawan

Tuesday, February 23, 2016 Nizam Riadzi 0 Comments

Dalam persahabatan yang paling susah nak dijaga adalah hati..sebabnya terkadang kita ni bergurau sampai tak perasan kita dah buat hati kawan kita tu terluka..dalam diam dia dah terasa hati dengan gelagat kita. Dia pun diam, xnak bagi tahu atas alasan nak jaga hati kawan...hmmm

Memang benda macam ni sangat kerap berlaku dekat aku and pastinya korang pun pernah rasa kan. Dari dulu asalkan berkawan ak banyak jugak makan hati dengan gelagat & lawak yang menyakitkan hati tu. Faham kekadang diorang ni takde niat pon tapi tulaa maybe ak ni hati tisu sangat kot.

Aku lebih suka ambil pendekatan diam and try lupakan secepat mungkin tapi kalau berulang2 ak akan cakap terus depan2 yang ak memang tak suka dengan apa yg diorg buat.

Kawan ni macam2 ragam..ada yang ikhlas berkawan dengan kita ada jugak yang sekadar ambil kesempatan je. Ak selalu dapat kawan yang suka ambil kesempatan je lebih...adehhh apa nak buat jenis cepat kesian dengan orang..huhuhuu

Kadang2 tu cakap kat diri sendiri nih lepas ni jangan cepat percaya and kesian dekat orang sangat tapi penyudahnya hahahaa aku jugak yang makan hati. Tetap pi tolong sebab rasa kesian walaupun kadang2 tu benda yang ak tolong tu actually mnyusahkan aku balik..

So nk buat macam mna nih??? Bagi aku takpa lahh ak tolong ikhlas tapi kalau diorang saja nak naya ak xpa lah..Allah ada boleh tolong bayarkan..no big deal..kononlaaa ayat pujuk hati slalunya tu tapiii hakikatnyaa..hahahaa

Jadi korang yang baca blog ak ni..ada tak rasa2nya tergurau kasar dengan kawan korang??? Mesti tak berapa perasan kan sebab myb pada korang alaaa gurau camtu pun nak sentap ke??? Tapi kena ingat tau lain orang lain caranya. Tak semua orang boleh terima apa yang kita rasa ok. Family sendiri pun yang sedarah boleh terasa hati inikan pulak kawan yang sah2 lain DNAnya kann

So hargailah member korang. Kalau ade terasa macam hmmm ehh ak ase aku ade terbuat lawak bodoh dekat member ni. Pegilaa jumpa dia, slowtalk cakap dedepan xde niat..say sorry saja..tak mahal pun tapi nilainya tak terkata tau

Be a good friend yaa 😎😎😎

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...