Selepas 3 bulan

Ite been a while ak membiarkan aje blog ni terabai. Asyik fokus kje lain je padahal banyak je story nak share tp since da busy so wat bodoh jelaa.

After 3 month banyak benda jd senanya & yang paling utama adalah ak da xde life. Hahaha...which mean ak agak busy dgn dunia kerja manjang. If before kerja ak office hour but now dah kalah banglaa nih. Ak join dunia retail yang sentiasa berpaksikan "customer always right".  I dont want to comment about that for this moment...phewww

Ak dapat kenalan baru, dapat corak hidup baru yg sangat mendap, dapat pulak surat cinta dari "jpj" kelmarin. Yang tu nanti ak story lain. Kirenye serba serbi xkena dalam tempoh 3 bulan ni.

Ak mulakan dengan kerja. Ok sebagai seorang graduan semestinya ak akan dipersoal dah kejadah apa ak buat dekat kedai tu..da mcm xde kje lain??? Budak spm pun boleh buat... Hahaha...ak senyumkan aje bila dapat komen2 mcm ni.. Berlapang dada kejap time tu walaupun terkadang panas gak la hati tu oiii.

Ak nak tegaskan kat sini itu semua rezeki. Bukan x usaha tp itu rezeki yang ditetapkan setakat ni & ak still mencuba cari yg lebih baik but for now kalau nk diikutkan rate gaji yang dibayar mmg agak berbaloilahh untuk ak wlpun penat dia xyah cerita.

For me its better than ko duduk rumah mengharap tawaran kerja yang entah bila dapatnya tu kann.

..........................

Kenalan baru...owhh yg ni agak memainkan perasaan ak. Baru nk kenal2 rasa happy2 ngan mber dahh diorg blah p tempat masing2...teringat zaman plkn camtu la situasinya..macam lost something je..hmmm but itula kehidupan ye dak.. People come and Go...so let it flow...rilex suda.

............................

Popular Posts