Susahnya jadi Blogger luar kawasan!!!

Monday, April 13, 2015 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Nahh kan dah mengeluh..huhuu....boleh tahan rasa payah dia bila jd blogger di luar kawasan ni... maksud ak kawasan tumpuan lah..hehee

Banyak invitation event yang terpaksa ak tolak gara2 berada diluar kawasan..konon2 bagi alasan ada program lain laa...padahal dalam hati nakk joinn nak joinnn..huhuu

Usually event2 ni diadakan dekat KL...and currently ak da stay kat Ipoh..dekat dengan family terchenta giteww... if before this ak gunakan alasan study kat Kedah so terlampau jauh untuk ke sana..now gune alasan Ipoh - Kl terlampau jauh pulak..padahal 2jam lebih je drive..muahaha..tapi kira jauh gak tu kan...nak2 zmn GST ni...semua naik... tu blom kira bayar tol yg bersepah kat KL tu...hmmmm

Bak kata member ak yg cakap blog suam suam kuku cam ak mana ada org nk invite...hahaa..adehhh kesian sekarang ni blog dah dijadikan medium oleh byk company nk advertise produk diorg tau..so mmg lah usually blogger nma besar yg digunakan..to makin besar makin mahal...so suam2 kuku cam ak...stakat seratus dua tu da lepas bayar dah depa..celah gigi je...no hal kann

Nak tak nak..bila dah jadi blogger di luar kawasan ni banyak memendam.perasaan sambil menjeleskan diri dengan komen kat entry2 member yang join event...goshhh

Owhh...tapi semalam ada program "Milo Malaysia Brfast Day" kat Ipoh...and ak tak pergi jugak walaupun berada didalam kawasan jajahan....apesal pulak tu??? Alasannn kata luar kawasan xleh p kan...ni da dalam kawasan pun x p ape kes ni kann???

Tunggu...jangan cepat melatah...hehee...ak xleh p semalam gegara kena jaga biz ak da...sorg staf xmai...nak xnak kne ganti la...hmmm ikutkan mmg dah plan dahh nk join tapi disebabkan ALASAN yang berhabisan cam tu..naa x pergi la jawabnya

Nampak tak...sape kata jadi blogger ni senang...bila ada event dijemput if ko xmai ko jejaskan nama blog ko sendiri...tu pun if ko bg alasan bangang2 la...if nk p pulak jauh..dahhh kalau x berbaloi mula malas p... well sekarang ni semua org kena berfikir secara bijak...time is money tak gitew...n money nk bayar GST..hahaha...mampoihh...

Suratan...nasib badan laaa

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...