Jadi bapak-bapak ...hmm tak semudah disangka!!!

Wednesday, April 15, 2015 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Aku selalu tenguk parent zaman baru ni macam a bit lalai lahh dengan anak2 kecil ni...sampaikan ada kejadian kejadian yang tak berapa best jadi kat Malaysia..hmmm

Dah dua hari ak jadi bapak-bapak...berperanan sebagai fulltime Mr.Papa walaupun ak x kawen lagi...muahaha...why?? sebabnya ak bertanggungjawab untuk jaga 2 anak sedara ak yang still kecik lagi ni ha...parent diorg ade hal..so ak dipertanggungjawabkan..dan amanah ini aku pegang dan jalankan dengan selancarnya.

Semalam, merupakan hari yang agak kalot..yelahh dengan berperang dengan ikan keli goreng tu (baca entry sebelum ye) , pastu kalot nak ambik si adik balik tadika..nak anta si abang pegi skolah sesi petang, nak masak..nak kemas umah..nak melayan sana sini..perhhhh....leh tahan kalot la kooo

Hari ni, Allah...pagi2 dah kalot jugak...ak terlewat bangun...memang pagi2 dah speed semua..siapkan sarapan, anta si adik p tadika...balik terus masak siapkan makan tengahari n then hantar si abang ke skolah...ni jap lagi jam 6.30pm nak g ambik diorang plak..muahahaa...kalaulaa aku kerja dengan orang, mau nangis...silap aribulan ak kene pecat lama dahh..

So now baru ak tau, xsemudah apa yang disangka ko tahu. Semua ni kalau tak dirancang dengan betul memang kelang kabut abis la. Aku dah tahu dah lepas ni apa2 ak kne pastikan masa tu terancang dengan baik. Bukan apa, kalau ak kalot..nanti anak sedara ak join kalot sama..diorang ingat ak main kejar2 dalam rumah tu..padahal kat dapo kuali berasap...kat depan penyapu mop dah tersangkot kat atas kipas...gahahaha...its epic wehh

Alhamdulillah la..rasanya pengalaman ni bukan aja mengajar ak untuk jadi seseorang yang lebih peka dengan tanggungjawab n perasan sebagai mak bapak..tapi bagi ak peluang untuk lebih bemesra mesra dengan anak sedar ak..walaupun memang diorang manja ngan ak dari dulu lagi...hohohoho...

Lepas ni ak leh la tambahkan satu lagi pengalaman dalam resume mencari jodoh ak..muahaha..selain bujang, bekerja sendir dan memiliki aset hartanah..saya juga pandai jaga n uruskan rumah tangga..giteww...kahkahkahhh...mamposss...

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...