Perempuan dan kesedaran keselamatan yang maha lalai

Tuesday, March 24, 2015 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Acap kali jugak bila ak keluar berjalan dengan mak or kakak ak...ak akan terautomatik membebel disebabkan kelalaian diorg. Nak kata tak ada kes untuk dijadikan iktibar banyak dah jadi...hampir setiap hari akan ada aje story pasal kelalaian diorg ni....

Lalai diorg ni byk sebenarnya dan ak bg contoh yg terlampau lampau kerap ak perhatikan dijalan raya lah....lalai bila mengunakan beg bimbit...beg yg kepit tepi ketiak yang ada segala khazanah berharga tu...

Akak ak selalu sangat kalau die yg bawak motosikal la..dia akan bawak beg tu dengan disandangkan ke bahu macam nk pegi pasar...atau kadang2 diletakkan secara terbuka aje kat dalam raga moto tu... kalau bonceng pulak...die akan galas dengan beg tu terdedah ke tepi atau belakang!!!!
Posisi yang lalai dan menyebabkan ianya terdedah kepada perbuatan jenayah kan...kes ragut.

Kadang2 org ni xterfikir pun nk meragut tapi bila dah terhidang depan mata elok ...maka akan naik tanduk setan dengan idea nak meragut. Hello...sekarang ni jangan cari pasal, ragut2 ni boleh sebabkan kehilangan nyawa tau....huhuhu.

Dan kejap je tadi nampak satu pasangan ni, siap dengan baby lagi...yang si bapak for sure la bawak moto, yang emak riba baby comel tu...tp malangnya beg disandang ke belakang....elok sangat. Cuba bayangkan kalau beg tangan tu direntap, confirm2 terjatuh ke belakang...and cuba bayangkan pulak apa akan jadi kat baby yang didukung tu??? Adehhh...bahaya2... aku tadi naik kereta, selalu kalau naik moto ak akan terus elok menepek kat sebelah die sementara tunggu lampu isyarat nak tukar ke hijau tu.... nasihat apa patut, ada yang terima ada yang tak...and selalunya yang tak terima ni mak cik2 la...nyebok katanya...hahaa..kepoh la kauu...kikiii

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...