Kalut!!!! Habis semua terpadam

Saturday, March 28, 2015 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Sekarang ni...aku rasa panas gile...panas dengan diri sendiri ...duhhhh..kalottt, this is what happen when Im so kalot...all my data hilang...lost, terdelete and cant retrieve it back...phewww and its not stop there lah...after a few time searching my file tu...godek sana, godek sini...wohhh...it not just that, aku hilang all my movie, song, picture...segala bagai lah orang kata...sob3.... sadisss.

A few days before aku tergerak hati nak save all of this dekat cloud store but rasa macam tak selamat lah pulak sebab yelah online kan..nak2 pix tu...ade pix family and kawan2...aurat family n kawan2 kena jaga kan...so ak biarkan jelah dulu...and now this shit happen...

Alwayss...always sangat if ak rasa nak buat sesuatu tu and then aku tangguhkan bencana akan berlaku and ak akan menyesal sebab bertangguh segala...and today its happen again.

Aku ingat lagi time kekecik dulu aku selalu gak kne marah dengan mak sebab perangai kalot tak bertempat ni. Ade sekali tu, aku n sepupu sepapat pegi la main baling selipar...well my sepupu sepapat ada 11 orang, tak masuk lagi geng2 kampung lagi kan..so memang ramailah peserta...nak dijadikan cerita waktu sudah mula masuk ke maghrib...da petang dah. Yang my sis dah terjerit2 panggil masuk..and biasalah kitrg bebudak wat pekak la..selagi tak dihambat dengan rotan selagi tu laa tak reti2 nak masuk ke rumah..nak kene gertak sorok ngan antu baru tekebil2 masuk rumah...

So, disebabkan duk ligat main lagi tu...turn ak untuk baling selipar jepun tu ke pihak lawan...aim punya aim yeahhh kena kat adik ak...tapi malangnya adik ak sempat elak ...dah macam aksi spiderman pun ada asanya time tu...tapi malang, die mendarat bebetul kat atas bara api sambah yang dah terpadam...tapi bara kecik2 tu ada la lagi. Before that, ak dah tergerak hati nak jirus dengan air dulu sebab kitrg nak main kan...takut terkena...and disebabkan ak gunakan sikap bertangguh aku tu dengan sebaiknya, tak pepasal betis adik ak perhh melecur...till now nampak lagi lah kesan die tu..parut tu.

So now how??? Hmmm..gambar2 yang hilang kebanyakkannya pix aku dekat UUM sana dulu...pix konvo semua abis ilang...jap tadi baru reconfirm dengan akak ak...tanya if ade simpan lagi tak pix konvo ak tu...ada lagi, wokehh setel...so now if ak nak...kena lah stalk pix fb member2...mane ade pix ak tu ak curi awal2...muahaha...minta izin ye semua...pix i dengan uolss segala...sob2

Lepas ni aku nak simpan semua pix ak dekat Flickr lah..sebabnya dalam tu ak dapat sumbat sampai 1T gambar..nah berapa ribu gambar boleh sumbat tu??? Banyak kan..pasal keselamatan pulak ak kene letakkan setting privasi lah so xde lah jenayah mencuri gambar...aicehh feeling ensem selalu...kikii....but still kne hati2 kan, sebab siber kan...

Dahh...aku nak backup ape yg patut....abis vid ehem2 semua ilang tau...i is sedey, xde bahan dahh...muahahahaa...kuang hajooo


You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...