Taktik pikat mak....jeng jeng jengg

Sunday, December 07, 2014 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Dulu
 Aku : Mak...Abang sayang mak :)
         Mak : Mak pun sayang abang jugak :')
Sekarang
  Aku : Mak...Abang sayang mak :)
         Mak : Haaaa....nak berapa ringgit????

Ade sesiapa pernah terkena macam ni tak??? Ihikk...ak terkena banyak kali gak laa...thus sometimes ak cakap dengan penuh kemanjaan lagi kasih sayang...tapi mak sangat bersikap prejudis...cisss...sampai ati mak...baru nak bodek mintak blanje eskrim malaysia...hahaha..kalau dedulu time kekecik cakap Mak..I lep You...wallahhh, digomolnya pipi gebu ni...sayang katanya...la ni, kalau x duit..ade la tu nak benda lain katanya...udang disebalik mee sentiasa ada..hahaha

But, situasi ni baru je jadi..bukan aku la...adik aku...aritu die tetibe baik hati ngan ak...siap belikan ak lasagna segala..pelik gak memula...upenye pheww nak mintak something.

Kalau macam korang la kan, ape taktik yang korang slalu guna bila nak minta someting kat mak pak korang??? Hehehe...kalau ak memacam taktik...kekadang tolong urut kaki laa...tolong motong sayur laa walaupun agak jarang gak ak masuk dapur, teman gi pasar segala....sangat bermotif semua tu...baik ada makna P.Ramlee kata..

And my last question...bila kali terakhir korang cakap "Mak/Abah...saya sayanggg mak/abah".

Bukan apa, agak normal bagi aku katakan banyak dari kita bila da besar ni rasa macam segan-segan and malu malu je nak cakap benda tu padahal xde amende pon...myb sebab takmau nampak macam anak manja or perangai macam budak budak sesangat..but tau tak, pada pandangan mak pak kita, kita ni sentiasa budak kecik yang dulunya selalu diriba, didukung diorang time kite kekecik dulu..jangan pulak nanti disebabkan rasa segan or malu kita tu, sampai ke sudah or lagi teruk bila mereka dijemput nanti baru kita nak teresak esak cakap kita sayang kat diorang..huhuhu..hargai selagi ada masa...

potpetpotpet : lelaki selalu pendam rasa sayang...tapi percayalaa anak lelaki ni lagi manja tau..manja dalam keras...ahakzz...

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...