Tak berbaloi guna internet Maxis

Friday, December 19, 2014 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Semalaman aku tak tidur gara-gara nak buat kerja sikit...nak berbalas email segala...aku ingatkan dengan.subscribe internet Maxis quota 2GB tengah malam punya dapat la aku buat kerja laju2...rupanya hemm kelaottt...haokkk xdapat buat ape pon...nasib la dapat jugak balas email yang penting...

Aku subscribe mobile internet Maxis 2GB...blh gune dr jam 12AM till 7AM tadi je...so sekarang da 7.20am...so quota mana yang lebih tu kire benn jelahh...abiss sedekah balik kat depa...pheeeewww.

Aku time awal2 lagi da fedup time jam 2 tadi....konon line 4G...tp GPRS aje yg dapat...da tu putus2 aje...gilaa tak panas...setel ak balas email segala dlm otak ak cume nk ngabiskan quota tu je..n caranya dgn dunload movie.

Ak try..hemmm hampehhh loading....n bila da dpt dunload ambik masa 76 jam!!! Hahahaha...ak rasa nak menyumpah aje....then ak try buka online je..nk tguk time tu...k aku try filem Annabel..cite anto tu..ak xtguk lagi...so blh laa sekat2...ak pause kejap biar dlm 10 minit ok jalan....dlm ptghan cite PUPPP...putus....line takde..muahahhaa...aku tak dapat bayangkan kalau ak teruskan mendunlod tadi...kompom ak lagi panas hati...

Gigih laa ak nk gak try kasi abis quota internet 2GB tu...ikutkan senang je ak abiskan..tp disebabkan line macam tuttt...so terasa mcm Maxis bg ak quota berlemon lemon pulak...padahal line die yg slow...

In the end..till jam 7am tadi..aku cume gune 675MB aje dari 2GB....balance die aku sedekah balik kat diorg....hohohooo...

Takpelah...tahniah...again pengajaran kat aku..jangan caya dgn diorg..kononnya if dr jam 2AM ke atas line laju....hemmm idok...line GPRS yg dpt...ape je ak leh buat dgn line tu...bukak gmail pun kne bukak version basic woii...hahaha

Conclusion disini memang tak bebaloi la haii gune internet maxis..nak bebaloi p mamak order milo aos n gune la wifi free diorg...klu slow pun xpe sb free thus ade air milo dpt menyejukkan hati yang panas..tak gitu..hahaha

Wokehh..pagi2 xmau masam2..marah2...kasi senyum sama ini pagi Jumaat... bye...

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...