Antara Subuh dan Asar

Sunday, December 07, 2014 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Setiap kali dua waktu solat ni...ak.mesti rasa macam terdengar sesuatu atau mungkin sekadar suara hati aku slalu bercakap...buku da nak tukar ni...jap lagi malaikat tukar shift...malaikat nk bertukar report apa aje amalan ak sepanjang waktu shift diorang tu.... and disebabkan itulaa ak jd mcm serba salah kalau xsolat...walaupun kekadang terlewat..ak cube gak try adakan masa untuk amalan wajib bagi hambaNya ni.

Aku bukannya baik sgt..bukan bekas pelajar skolah pondok ke skolah agama memana tapi ak yakin setiap dari kita akan ada perasaan persoalan dalam diri kita...boleh ke? Takpe ke? In the end ak slalu ckp n pesan kat diri ak...kiri kanan aku slalu ada malaikat yang dah ditugaskan untuk mencatat semua amalan ak... ak xleh gunakan alasan terikut dengan pujuk rayu nafsu..kata hati sebab Allah dah bagi aku akal fikiran..ak boleh fikir sendiri mana baik buruk...mana yg boleh mana yang ditegah...but again as human kena selalu ingatkan diri selalu...

Ak harap perkongsian ringkas ak ni dpt la korg faham maksud tersirat ak tu...xkisah la nak cakap ak alim2 kucing feeling2 pak ustaz ke kan but itulah lumrahnya...kita kena ingat mengingati selalu...kembali pada fitrah ingat apa tujuan kita wujud kat dunia ni...x semestinya nk kena sekolah agama...nk kena pakai serban berjangut segala baru boleh berpesan pesan...toi tak???

Manusia dicipta tak sempurna...dunia ibarat sekolah untuk kita...selagi kita berpegang pada sunnah dan ajaranNya...panduanNya...insyaAllah..Allah akan sentiasa ada untuk kita...

Potpetpotpet : doakan untuk team Harimau Malaya

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...