Anak jiran nyaris hilang???

Tuesday, December 16, 2014 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

"Shahir!!! Shahir!!!" anak jiran terjenguk jenguk dari luar pagar cari adik dia....

"Shahir takde mai dik".... ringkas aku balas...dan lepas tu kembali di seru namanya berulang kali...

Ahh sudah...hilang ke ape budak ni??? Shahir tu anak bongsu jiran aku....dalam seminggu ni kerap jugak dia bertandang ke rumah sebab anak sedara aku ada...so ada geng la kiranya diajak bermain...

Lepas 10 minit still ak dengarbjiran duk cari lagi si shahir ni..kali ni aku pun join sama cari..tenguk la dekat padang kot2 buang tebiat pulak main memalam kat taman tepi rumah ni...xde...dahh risau dahh...abis mak ak pun da keluar rumah tenguk ape jadi...cari si shahir ni..

"Laaa....dia ikut pak cik mak!!! Keluar tak bagi tahu adik ni!!!

Tu diaaa...rupanya adik die gi follow pak cik dia...ntah bila ikut pun tak sure...yang maknye ingat dia duk umah ak main dgn ank sedara...and aku plak ingat dia da balik umah td....

Nampak tak...benda ni mcm simple je kan..tp mcm mna pulak kalau betul2 hilang??? Wahhh memang nangis tak berlagu...bdk skrg kalau hilang susah nak dpt balik...klu dpt pun da cacat sana sini..huhuuu

So bila hal camni jd...if possible kitr kne more aware la...perhatikan ank2 kite..if mcm senyap sunyi je tetibe tak bersuara kena cecepat perhati..cari kat mne dia...mcm ak if ank sedara ak tetibe senyap ak tau dah kompom ade projek memana tu..ade la benda dimain tu...akak ak xberapa bg ank dia keluar main kat taman klu xde yg teman..so main depan rumah je...if senyap tu haa kena cecepat la perati..risau jugak la kan kot benda tak baik jadi...hati hati org kata..lebih baik anak menangis dari kita menangis ye dak???

Perhh entry ak like2 ak ade anak plak kan..muahaha...xpe nasihat...sama2 beringat org ckp...

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...