Kembali Bersiaran...terima kasih ALTEL

Thursday, August 07, 2014 Nizam Riadzi 1 Comments

Assalamualaikum...

Alhamdulillah, akhirnya ak dapat kembali bersiaran lepas gune internet dari Altel ni...hehee

Dah lama aku tak menulis blog, rasa macam kekok plak nak berkicau kicauan di laman sesawang blog inii (skemaa sangat ayat)...

Senanya banyak sangat story ak nak kongsikan sepanjang ak tak bersiaran dekat 3 bulan ni..huhu, ada suka...ada duka...macam2 hal terjadi...dari sebelum puasa....ke puasa till laa sekarang raya minggu ke 2 dah kan...

Meh la aku simpulkan secara ringkas tanpa perlu mendetail sangat...hemmm first internet maxis ak jadi terlampau lembab...seriously lembab...memang x tipu punya...Aku ambik package 20GB from maxis dengan bayaran bulanan RM99.00...so pembahagian internet die plak 15GB dari 2am-8am and 5GB dari 8am-2am...nahh...nampak x, time ak nak tido baru line tenet tu dibagi kuota besar..ak kerja siang, huhuhu....so kekadang tu terpaksa la jadi kelawar jugak...burung hantu bagai. Kesabaran ak dah capai limit bila baru renew kuota baru...tak buka video ape, just online fb yg x sampai sejam, terus naik notifikasi SILA TAMBAH KUOTA...nahhh, ak panas hati laa...bil bulan2 da la mahal...terus ak call maxis center and diorang suh topap jugak..bengong...penyudahnya ak wat donnoo jelah, x berbayar tertunggak sebulan..haha...so habislah service maxis yg berkarat dengan ak...

Then, sepanjang masa tu ak gune celcom je..but tau2 jelah, celcom ni boleh tahan mahal die...huhu...tapi disebabkan ak banyak contact dekat wassap, ak pejamkan mata jelah...janji boleh berhubungan dengan client.. Sehinggalah hari tu dalam minggu ke2 ramadhan, member aku datang rumah...duduk dalam seminggu je pun...then die balik kampung atas alasan pencabulan hak asasi manusia...ehhh..hahaa, ak perasan die gune celcom 1 Malaysia, wahhh laju giler line tenet die...topap rm25 sebulan ....siap boleh tenguk video xde sesekat...jeles gak...die ade offer pasword wifi die tapi ak ni jenis xsuka nak susahkan orang, lg pun ak nak wat pe je sangat kan...xpe laa...janji ak tau ade line lain yg lebih murah n bagus dari maxis...celcom 1malaysia...hemmm, berkira2 jugak ingat nak beli...

Pastu, time raya...owhhh ni banyak sangat story, tapi ak ringkaskan pasal line tenet jelah ye...dalam beraya diorang (sepupu sepapat) pakat duk sembang pasal ALTEL, nahh...ak pernah dengar pasal ALTEL ni tapi promosi diorang ni x kuat...x besar sangat...katanya gune line dari pihak celcom jugak...ak pun usha2 laa kat area Ipoh ni mane la kedai ALTEL. Nak dijadikan cerita, malam shoping baju raya time tengah cari parking tu ternampak laa kedai ALTEL.. time tu ak gi singgah Jackel, tenguk baju Arron dgn Zizan...euwwww....seriously x cantek...gak promosi je lebey..harge x menahan mahal..hahaha...k back to the story, nampak kedai ALTEL...ak terus mapkan peta kat otak ak...yes, da tau area mana...dekat Greentown Bussines Area...



Semalam, after seminggu beraya, terus ak usha kedai tu ...n wallahh, ak da ade no baru..ALTEL...harge die murah giler...cume RM7 untuk pack permulaan and dalam tu ade RM5 kredit untuk kite...ak wat panggilan pertama untuk pengaktifan, and nak tau x...blom pape pihak ALTEL dah kreditkan lagi RM3 kat no aku ... katanya bonus ape ntah...owhhh, dalam tu da laa ade RM5, tambah pulak RM3 da jadi RM8...so meaning aku dapat No ni secara percuma la ek...terima kasih ALTEL...seriously line mmg ok...xde sangkut2...

Aku da topap RM30 nak beli package 1GB punya mobile tenet..n you know what, ak ase ak dah gune lebih dari 1GB sebab malam tadi ak p layan movie online..hahaha...n till now semuanya still laju, lancar...owhhh tak lupe ALTEL ni dikuasakn dengan 4G LTE tau...so kalau kat kawasan korang ade 4G LTE, maka lagi laju laa line korang woii...kat area umah ak nie ade 3G jew..huhuhu...jadi laa janji laju dah ni..xde tersekat2..Alhamdulillah...jimat duit ak bayar bulan2 RM99 kat maxis, line slow....

So, pada korang yang terasa nak bertukar ke service tenet yang lebih memuaskan hati, boleh la singgah ke laman web diorang...boleh tenguk package yang diorang sediakan, kat mane lokasi kedai..kat mane boleh topap bagai...x susah, just klik je ALTEL.MY ni...and korang boleh nampak memacam lagi promosi diorang... so ape lagi...jom ALTELigent switch!!!

 Potpetpoetpet : Jadila penguna bijak...

You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...