Interview yang happening !!!

Assalamualaikum...


Straight to the point...hari ni aku ada satu interview kerja tau...walaupun ak sendiri da busy dengan business ak...but orang cakap jangan lepaskan peluang untuk ambil pengalaman...dan sesi interview aka temu duga jugak adalah satu pengalaman yang wajib dialami..sebab interview ni ada macam2 ragam...

Dan kalau nak ikutkan pengalaman aku..ini adalah sesi interview yang ke 3 ...dan paling happening la hoii..hahaa

Ak interview sikit je baru...n alhamdulillah, nasib menyebelahi aku..asalkan interview aku dapat je kerja tu...hahaa....dan untuk kali nie rasa2 firasat ak dapat jugak ni..bukan ape sebab bertapa lancar lagi kecohnya interview aku tadi..adehhh

As usual, muka skema rambut belah tepi..baju wajib ade line streka...tajammm je kemass...siap baju masuk dlm sluar lg...kemas..rapi..berketerampilan sangat ak tadi. Masuk je jumpa receptionist daa ak rasa mesra, sebab ape sebab receptionist tu member sekolah ak...junior aje...nahh sesi temu bual wajiblahh berlaku sampaikan ak lupe nak isi borang ape ntah dia suh isi..tengah rancak kemain nyembang penemuduga pun sampai..

Ok, fine...cam mesra..boleh laa...die speking london dengan ak..ak speking london balik la kat dia...ak dibawa masuk ke bilik pendebaran (bilik interbiuewww le woii). Ak da gubra abis time tu....dalam tu ade lagi 4 penemuduga...kiranya semua sekali 5 orang da sedia nak menyoal siasat ak...

Dengan penuh kesopanan dan kesusilaan, kaki duk rapi je tanpa bersilang2 cam ak slalu buat kat public...muahaha...tangan pun da baik je cam nak tunggu ditepung tawar..pheww...and the question begin...please introduce your self...blaablaablaaa

Yang tu ak da expert dah, macam biasa laa...cite la latar belakang kite...education background...pengalaman kerja bagai...then the hilarious part begin...boleh salah sorang penemuduga tu KENTUTTT kemain kuat time ak tengah kemain rancak bercakap...muahaha...memang kecohh hoii...da la bilik tu kecik...ade aircond...ko ase????

Cecepat semua keluar...tak kecuali aku laa...yg mengentut tu x ngaku...diorg pakat duk gegelak..ak pun gelak sama jelah..gilaaa...kitrg sambung kat bilik sebelah..but b4 that berenti kejap sebab ade yg x tahan nk ketandas n ade gak yg nk ke pantri dulu sebab nk minum air...xtahan gelak katanya..ak pun dioffer ayaq.

Then kitrog sambung balik cam biasa....ikutkan dalam resume ak most of my experience byk dalam bidang logistic...thus during practical kat Jepun aritu ak dalam bidang logistic jugak...and diorang terus cakap ak terlewat seminggu je, if not ade jawatan yg sesuai dengan ak...as logistic amende ntah...so diorang tanya laa if ak boleh handel bahagian sales or not...bagi ak, no hal..xde prob pun sebab ak memang suka buat PR bagai ni...stakat sales ni mmg da biasa.. (gaya riakk sangat...)

Diorang bagi la aku botol recsect (ubat nyamokk tuu) suh ak promote kat diorang, kira suh diorang beli laa...ak cam biasa laa promote laa kemain itu ini bagai...cakap bende ini bagus halau serangga laa itu ini..siap ade diskaun... n you know what, diorang jual mahal...tetap tak mau beli barang ak nie...ak ape lagi wat kepala gila laa...ak cakap ubat tu bukan aje dapat menghalau nyamuk..tapi dapat menghilangkan bau kentut yang tidak disenangi...

Nahhh...time tuuu semua gelak gilaaa...ak pun ntah acane leh tercite pasal kentut tu ntah...pastu mula la diorang tanya soalan ngenarut acane nak ilangkan bau kentut petai laa...bau itu ini laa...seriously, bagi ak..tadi ak da x promosi barang dah...tapi menganjing penemuduga yang terkentut tu tadi..muahhaa

In the end, diorang berpuas hati dengan ak..diorang ckp ni first time diorg temuduga dalam situasi camtu...so happening...ak pun ape lagi, nyelit la cakap kitrg ni leh jadi member gegila...n yeayy diorang setuju...however they still need to forward my resume and all the result from today interview to da BOSSSS...

Bagi ak, ak x kisah sangat pun dapat ke tak...if dapat Alhamdullilah, if not pun xpe sebab ak sendiri tengah busy banyak koje ngan business ak ni...ape yang penting ak da dpt pengalaman baru hari ni...interview dalam keadaan yg awkward gilaa....penginterview kentott...hahaaa...what a memory..gilaa

potpetpotpet : ak suspek mesti malam semalam penginterview tu makan petai..hahaa...n for sure die insaf pasni xmau makan dah..kakaka

Popular Posts