Tolong orang tapi dapat Malang

Wednesday, March 05, 2014 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Previous entry ak ade cite pasal pekerja TNB yang baik hati tolong mak aku kann...tp malangnya gara2 die tolong mak aku...die pulak kne marah kaw2 dengan pegawai atasan die..aka india kekwat tu laa..

Macam ak cite...orang TNB dtg rumah nk potong api..ambik fius meter...owhh maii...but atas dasar belas ikhsan diorg...diorg tolong jugak mak ak...diorg yang sepatutnya ambik fius pemotongan tolong jugak mak ak dgn menipu sikit.. diorg cop kat surat kononnya fius da diambil tp hakikatnyaa..hemm

Yelah..diorg dtg petang jumaat...mana ada office TNB buka sabtu ahad nl p bayar..xkan laa nak bergelap 2 hari..bab ni ak ase pihak TNB kene ambil kire...if nk buat pemotongan pun bukanlaa hari jumaat...at least sehari kelonggaran untuk p buat pembayaran...ni kekonon nak bagi pengajaran la ni supaya xbayar lambat..tp dlm kes ak ni lain...bil x sampai..aduan 3 kali buat still xde bil...tibe2 dtg nk potong...da nk bayar dituduh pulak curi api...owhh TNB...sedih kakitangan kau punye gaya kerja yg fail...serius fail....if ak bos da lama ak gantung pariyapaa tuu

Dan disebabkan bantuan yang diberikan pada mak n family ak ni...pekerja TNB tu kne marah n berkemungkinan tindakan disiplin..huhuu...siyess if ak kenal muke die ak nk jumpa n minta maaf sesangat sebab da menyusahkan die pulak...die nak bantu org..tp die pulak yang kne..adehh...moga Allah aje dpt membalasnya...

Kadang2 manusia ni kalau terlampau ikutkan peraturan die x ubah macam robot yang xde perasaan menunggu masa untuk rosak aje...so tq kepada pekerja tu sebab still ada otak n perasaan bertimbang rasa...bukan macam pegawai atasan die yg cuma pandai menuduh membabi buta n paling best kurang hajar...

Potpetpotpet : if bulan ni xdpt bil jugak...ak xtau nk ckp ape..myb kne jmp CEO TNB terus kot...loll

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...