Pasar Malam...sesi beramah mesra..ROAD BLOCK!!!

Sunday, March 02, 2014 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Baru je balik dari pasar malam...wahhh ramai siot manusia sejagat...n mostly warga asing...myanmar n indo memonopoli nampaknya...hemmm nasib baik peniaga still org Malaysia...hehee

Owhh...ak p pasar malam dgn mak ak...n sebagai salah seorang diva yang glamor...wajiblah ramai beno kenalan nak bertanya kabar..bersalam..muah2 kiss2 pipi bagai walaupun duk rumah sebelah2 jee..lolll

And disebabkan aksi2 tu biasalah..wajiblah berlaku kesesakan lalu lintas yang amatt...adehh..bagai sungguh mak ak ni..hahaha..bukan mak ak aje tau..org lain pun sama...semua pun pantang nmpak kenalan..kemain nyembang temuramah laa tu jugak haa..duk tanya dari A to Z habiss...gosip tetengah jalan plak tuu...ciss...ade lagi parah siap main cuit2...haishh sabo jelah..

Itu sebahagian daripada keunikan pasar malam dekat Malaysia..mana2 pun sama je..mesti ade aksi camtu...n sampai boleh buat org annoying jugak laa..yelaa sekat jalan kan..hehehee

Tapi at least aksi camtu xde la seannoying bila nampak pengemis or ank yatim yg diminta mengemia ditengah jalan pasar malam tu sambil pegang tabung kutip derma..hemmm...sedihh tau x

If betul pun itu untuk kutipan derma anak yatim..tp wajar ke budak2 tu dimanipulasikan untuk mengutip derma..kalau kita sendiri sanggup ke suruh anak kita p minta sedekah...huhuuu

Kadang2 ak tertanya 1 perkara...setiap kali ak ke masjid mesti akan ada tabung bergerak yang mengutip derma..ak tertanya ke mana duit derma tu disalurkan??? Itu baru 1 masjid..dekat Malaysia ni ade beratus masjid..beribu jemaah setiap Jumaat...so setiap Jumaat kompom beratus ribu jugak hasil derma tu kan..tp kemana duit2 tu if xdpt nk tolong ank yatim ni..hemm

Bukan nk ckp ape..satu lg masalah yg ak rasa annoying bila nak minta bantuan zakat tu kne isi borang A sampai Z..then turun naik pejabat dari Utara ke Selatan..banyak betul birokrasi yg kne dilalui..kadang2 x lulus jugak...habis duit n tenaga je mohon sana sini..so x hairan y ada yg minta tolong dekat gereja..sebab gereja ni bantuan jenis segera..birokrasi xbanyak sgt..ini fakta ye..kawan ak sendiri story situasi family die..

Entahlahh...pasar malam kat Malaysia ni boleh ceritakan pelbagai kisah yang tak kita mampu bayangkan...ingat...kadang2 filem yg kita tenguk tu walaupun ditulis xde kaitan idop mati tapi sebenarnya terjadi yee..

Potpetpotpet : y ak baca macam2 cerita dlm 1 tajuj ni??? Ahh..buat2 paham jelah ye

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...