Alhamdulillah...elok perginya

Assalamualaikum...

Minggu lepas...hari khamis malam jumaat...tepat jam 12.46am...perginya seorang sahabat yang seusia aku...nama pun hampir sama...ak Saiful Nizam...and almarhum pulak Shahrul Nizam..

Die ni senanya adik ipar akak ak...jugak merangkap anak jiran ak..yelah akak aku kan kawen demgan anak jiran je..selang 5 bijik rumah je
...

So almarhum mengidap sakit lukiemia dah lama dah...sejak kecik lagi...tapi sihat dahh sampai la hujung tahun lepas tiba2 penyakit tu menyerang kembali...terlantar kat hospital dalam seminggu jugak ak ase..time tu dokte kate xde harapan...ada 2 hari je...

But kuasa Allah...die kembali sihat siap boleh merempit jejalan n kerja lagi jual burger...Tiga bulan kemudian hemm tiba2 die diserang penyakit tu balik...lewat Malam Ahad 23.2.2014 die batuk berdarah n terus dikejarkan ke hospital...ape lg sedih bile mak die xboleh pegi sekali gara2 majikan xbg cuti...lolll...jahat punye majikan..

Die nk sangat jumpa abang ipar ak...kirr abang kandung die laa...diorg ni dr Melaka...perancangan Allah mmg hebat...sepatutnya tarikh tu abang ipar ak kne melapor diri bertugas kat Sabah..tp alhamdulillah dpt pulak cuti atas sebab adik sakit..

Malam rabu tu abang ipar ak sampai ipoh dgn akak ak..terus diorg shoot ke hospital..time tu almarhum still boleh bercakap lg...sempat la sembang sikit2 dgn abang die...

Esoknya..ak cadang nk datang melawat sb mak ak pun da pegi melawat petang tu..so malam tu la nk pegi...tp dpt tau dah masuk ICU...so xleh usha melainkan family terdekat...

Die da xleh bercakap but still blh dgr laa...n that nite...masa die da sampai...abang ipar ak org terakhir yg bersama dia sampai die diseru Illahi..

Proses menguruskan jenazah seriusly sgt cepat n mudah..langsung xde masalah...semua berjalan lancar je...n paling best bila ak tguk muka arwah langsung macam org tidur je..Alhamdulillah semua berjalan lancar..xde prob

Dedulu die ni boleh la ak kategorikan nakal yg amat..biasa la bdk laki kann...tp die suke sedekah n dah jd masyarakat kita...yg buruk je nampak..yg baik idok pulak...bila dah macam ni bru nampak..seeee Allah tu maha adil...kebaikan yg die buat tu awal2 dah dibalas dgn dipermudahkan urusan pengebumian dia.. :)

Time tu ak terfikir..macam mana laa ak nanti..lancar macam ni ke??? Hemm banyakkan beramal...kurangkan maksiat ye..jum makan mekdi.. tetibe..kbye

Potpetpotpet : moga arwah tenang disana...Al-fatihah untukmu teman

Popular Posts