Smart Helmet for Raider

Assalamualaikum...

Sekarang ni macam2 jenis produk pintar dikeluarkan...dr pada smartphone..ke tv...cermin mata n jam...ade jugak smart home....ak terfikir diorg ni xmau ke buat smart helmet yg sesuai untuk para penunggang motosikal.

Smart helmet bg ak simple je..asalkan boleh jawab panggilan telefon n ada fungsi gps kat cermin tu sgt membantu.

Yelah dah terbiasa sangat nmpak ramai penunggang motosikal yg sambil bwk moto smbil tangan bercakap dekat hp..ada yang selit kat celah helmet je..ce bayangkan if hp tu jatuh..perhh sayang kot...xpon lg teruk dengan penunggang jatuh gegara nak try selamatkan hp yg da nak jatuh...banyaknyaa ayat jatuh ak ni..hahaha

Then sebagai salah sorg penunggang motosikal..ak slalu sesat n terpaksala bereti kat tepi tenguk hp...gune gps tguk ak kat mana..nahh..x ke payah lg menyusahkan..if diorg blh buat smart glass...y not buat cermin helmet yg boleh tunjuk gps..arah pandu jalan....macam cite futuristik omputih tuu..hahaha

Benda ni nmpk mcm lawak tp penting kann..bila fikir balik...mana korg pilih...ada smartphone tp kne selit dekat helmet n kemungkinan hp tu jatuh..or ade smart helmet yg boleh kite gune untuk jawab panggilan telefon semasa menunggang motosikal...just clik butang sensor n terus connect dgn smartphone yg ada dlm poket kite.

Fungsi sama macam smart watch tuu...boleh jawab panggilan telefon biarpun no yg didail ke smartphone kite...k fine pandai2 la korg bayangkan...hehehe

Dengan teknologi yang ada sekarang ni x mustahil kann...hemmm harap sgt diorg bace cadangan ak ni...k fine berangan..blog cabok bak kata kawan ak...xde org nk baca..syiok sendiri boleyy..feeling blogger retis sgt..hahaha

Potpetpotpet : annoying dgn org yg drive or mngang smbil baca or main hp...cam shittt...lokl

Popular Posts