Cerita Awal Pagi

Assalamualaikum...

Pagi2 udara nyaman tu memang mengigit tubuh...sejuk menbeku sampai ke tulang...aiicehh..hahaa...so as usual kehidupan dijalankan macam biasa...tp bila dah makin besar ni..makin hari makin ak rindui suasana waktu pagi yang dulu...

Duluuu punya cerita...awal pagi lagi dah kena kejut dengan mak suruh pegi skolah tadika...masuk skolah jam 8 ke 9 ntah..ak dulu tadika cina...kawan pun dgn budak cina semua...jiran2 pun cina..yelah menyewa bilik kat rumah cina...tp nice...xde racist2 macam la ni...

So bila mak kejut je mula la ak dengan lakonan demam aku..lakonan tido ayam...malas punye pasal..hehehe...ak memang malas pegi skolah..bukan tadika..tapi sampai zmn u pun if kelas pagi slalu ponteng..kikii...penyudahnya ak tadika separuh jalan...malas punye pasal..mak ak pun da abis idea dah nak suruh ak p skolah time tu...so biaq p jelah..hehee

Then sambung skolah rendah...ak skolah rendah skolah omputih...zaman tu pakai sluar pendek ye..gebu2 je peha aku nihh..hahaha...pun sekolah pagi..adehhh...hampeh sungguh..

Pagi2 da bangun n tgu van sekolah..van sekolah pulak jam 6.30am dah mai dahh..setel subuh mmg terus terpacak depan pintu..if terlepas x pegi skolah plak nanti kan..haishh...

Then awal pagi punye cerita jugak...if dekat sekolah sampai awal pagi tu berapa kerat budak je..mula la terusungguk sungguk tgu mber datang sambil tenguk bintang pagi. Dedulu aku suka bintang pagi 1 ni..besar laib macam..so ak slalu la nyembang ape2 ntah ngan die..kekadang ak terbayang ade sailoormoon kat situ..hahaha..gegirll sgt hoii

Kalau hari tu kena jadual ak bertugas kemas kelas..ak pun bertugas laa..kemas laa kelas susun meja..krusi..lap cermib sapu sampah bagai...sampai la bunyi loceng perhimpunan pagi...n kekadang tu pulak kitrg jd rajin awal pagi..pagi2 lagi dah ulangkaji pelajaran...aka copy paste jawapan member...almaklum latihan semalam cikgu bagi x siap lg..nak2 soalan matematik lagi laa..hahaa

Da naik skolah menengah lain pulak cite...bunyi loceng pagar nak tutop baru la nak sampai ke skolah..kekadang tu siap main panjat pagar lagi..ni sekua demi menjaga nama baik n kreadibiliti diri..kiki..yelah kang nama kne catat ngan pengawas skolah pulak..sedeyy kang x pasal2 ak kne plak kne berdiri atas krusi depan perhimpunan...

Zaman universiti pulak..hemm lagi la teruk...kunci jam 6 pagi...6.10, 6.20 blablablaa..penyudahnyaa jam 11.00am jugak baru aku bangun...terok...ditambah terok dgn roomate yg sama gila cam aku...hahaa

Zaman praktikal...memang merana...x tipu...nak ponteng xleh..kang xpasal2 fail pulak..dah kne extend..so nak tak nak kne rajinkan diri jugak la wei...sharp before jam 8.00am da masuk kje habaq hang...buat laa kje cam budak prtikal lain..buat kje bukan2 semua tu...n then nahhh..balik jam 5.30pm...perhh memang terasa gila badan ni letih..huhuu...time tu baru faham ape ertinya pagi zaman belajar..

Sekarang...nahh bercita2 nk jd muslim yg baik...xde tuang subuh dah..insyaAllah moge berterusn..paling best bile dah xperlu lg gune jam...dah terbiasa bangun awal..automatik terjaga dah...melainkan malam tu ak main futsal ke..jd burubg antoo kee...abis laa..hahaha

Potpetpotpet : cerita awal pagi...ada lagi senanya..tp biarlah disimpan dulu..hehee

Popular Posts