Warung Mee Udang Kuala Sepetang kotor!!!

Monday, January 06, 2014 Nizam Riadzi 2 Comments

Assalamualaikum...

Bukan semuaa...tapi satu tempat ni aje...lokasi for sure kuala sepetang...jual mee udang...berniaga depan rumah dibuat sedikit pondok mcm tu....hemmm nk cite detail kang tutop periok nasik org pulak kann...

Cite die gini...tadi lepas kecewa kedai makan Mee Udang Mak Jah Kuala Sepetang tutop...ak n family pun cari la tempat laa...kebetulan nampak satu warung ni macam ramai org...so andaikan kekonon sedap sgt la kot sebab ramai je kann...maka pegi la kami mencubaa...

Duduk 10 minit...ok bru ade org dtg melayan...hemm...suasana agak x menyelesakan sebab ramai pak cik2 yg melepak dekat situ mulutnya semua berasap..  berkepul2...pelik jugak xde rumah ke nak tguk tv...

Dalam 30minit baru makanan sampai...aku order mee udang special...henmm langsung x best...xrasa udang tu fresh langsung...macam udang beli kat tesco je...bebeza dgn kedai yang Mak Jah...udang galah besar2 n terasa manis n segar sgt udang die...mmg hampeh...

Tapi disebabkan aku mmg kebulor tahap cipan...seharian x makan ape...aku habiskan jugak...xbaik menbazir...xelok..

Dah siap makan tgu la kejap udang goreng kunyit utk adik ak..bwk balik bungkus...adik ak demam..die malas ikot...ok..30minit jugak utk 1 menu tu...lolll evaa

Sementara menunggu tu...mak aku tegur...pengotornyaaa... aku tanya ape yang pengotor.. mak aku terus cakap tenguk dekat tukang masak tu...

Dapur diorg biarpun terkebelang tapi dr meja kitrg dapat nmpak ape yang tukang masak tu buat...dengan rokok ade dimulot...die masak selamba je...then die nak rasa masin ke idak la kot...terus dirasa dari senduk yang digunaa....then terus sambung masak balik....wtf...aku sendiri pun kalau masak utk family ambik sudu lain then rasa...x guna senduk yg sama then guna balik tanpa basuh...so means here kitrg pelanggan semua ni merasa bekas mulot dia lahh???

Kembanh tekak aku...terus ak bangun nak bayar n nasib baik elok udang adik aku siap...kalau x siap ak blah mcm tu je...grrrr...macam mana laa diorg ni meniaga....haishhh

Potpetpotpet : mak aku masak pun die x pernah rasa terus ke sendok...ak kasi penyodok jgk kang...adehhh

You Might Also Like

2 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...