Tips : Hp rosak??? Xde masalah...

Sunday, January 12, 2014 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Hp rosak??? Kejap2 hang...kejap2 force shutdown bagai..hemmm xde masalah...just Do It Yourself

2 minggu hp ak rosak n notifikasi android.process.acores keluar...xde app yg boleh ak gune secara sempurna...then ak dpt cara nak selesaikan masalah tu...if korang hadapi masalah sama...boleh cuba tanpa waswas...hehee

Problem : android.process.acores

Solution : pegi ke Setting > App > Contact > Clear app... then p kat Contact Storage > Clear app jugak....shutdown ur phone...then buka balik xtipu semua kembali normal n no wory contact korg tu x hilang ponnn...

Nahh...camne ak tau..hehehe..berkat usaha n kerahinan...taip je kat Google How to Fix blablablaa...then xpaham lg p lat utube...ade je org share cara solve the prob...yg penting rajinkan diri..

Jangan cepat melatah..asal rosak sikit p kedai...org kedai cakap kene tukar itu ini..kite pun anggokkan aje...dah bayar ratus2 padahal benda rosaknya kecik je...x ke rugi camtu je nanti...

So...ingat ye..lepas ni if ade masalah try solve sendiri dulu..or xdpt solve gak leh try email aku..bg tau ape masalahnya..insyaAllah mna boleh aku bantu le...klu xleh nt ak cadangkan beli baru ye..hahaa

Potpetpotpet : jgn senang kena tipu bila benda tu kita boleh buat sendiri

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...