Sesuai ke bawa budak kecil tonton wayang mat salleh???

Monday, November 04, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Sebelum tu tahniah dulu pada pasukan Pahang sebab berjaya menjuarai Piala Malaysia mengalahkan Kelantan dengan jumlah gol 1-0....tahniah jugak pada kelantan sebab game yg dipamerkan cukup hebat...kuasa pantai timur jelas kelihatan...again tahniahh...

K...back to the topic...sesuai ke bawak budak kecik tenguk cite omputih dekat pawagam??? Hemmm...td kan ak ade tenguk cite Thor (bace entry lepas) so biasa laa cite omputih haruslahh ade babak comolot...wajib ye bagi diorg....n itu bukan budaya kita orang timur n sangat ditegah dalam Islam terutama bg yg bukan muhrim...

Walaupun cite Thor tu just cite aksi macam Iron Man...Spiderman...Superman bagai tapi kite xleh la pandang enteng bende2 cam ni...

Belakang tempat duduk ak td ade 1 family n ade 3 budak kecik dlm family tu...rata2 dalam umur 7 ke 9 tahun je....then bile babak comolot tu ditayangkann terus bebudak ni cakap "eeee...org tu cium..." then ade lg babak sama budak tu cakap lg "ehh org tu cium lagi...boleh cium banyak kali"... lolll nampak tak..secara tak sedar bebudak kecik ni belajar sesuatu yg x patut dibelajar pada usia macam tu...

Ak sendiri yg dah besar ni rasa x selesa kalau tguk cite omputih dgn family n tetibe ade babak comolot plak...mule la rasa nak terkencing laa...nak p minom laa...malu kot...myb sb family ak da dr kecik terapkan yg itu bukan budaya kita org timur...

Nak halang cite cam tu xleh jugak...event if x bwk p pawagam pun bebudak leh nmpak aksi camtu dkt tv...tp bila dah dekat pawagam ni rasanya parent kena la lebih peka kann...

Kalau ak sendiri..ak lebih prefer bawak bebudak kecik ni tguk cite cartoon can dr Disney...xlama lg ade cite Frozen kan...so lebih sesuai sb kebanyakan filem Disney or kartoon ni menerapkan unsur2 kekeluargaan bagai...xde la unsur comolot sgt...

Jangan buat pasal..bdk2 kecik belajar dr ape yg dilihat...diorg ni cepat tangkap ape yg dilihat..kena awasi betul2.. jangan pulak nanti kita tanya ni mana belajar comolot segala.ni...padahal.kite yg bawak diorg pegi pawagam n tenguk aksi x senonoh macam tu sebelum usia diorg...salah siapa skrg???

Potpetpotpet : anak sedara ak umur 4 tahun dah ade fb..tny id fb ak dahh..nak add katanya..gilaa

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...