Kawan jadi pondan...salah siapa nihh

Saturday, November 02, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Korang ade tak kenalan yg lembut2 alam sikit....hemm

Ak ada ramai...n ramai jugak yg da seran sejuk ak tenguk....ntah le...tp sekarang ni ak xmau salahkan diorg...ak nak salahkan org2 belakang tabir yg menyokong pulak haaa...

Ade tak korg nampak mane2 situasi mcm si lembut ni pakai baju perempuan n tetibe ade yg cakap...waaaaa canteknya uu...cuba pakai macam nii pulak sambil dihulur baju perempuan yg lain...hemmn

Jadahnyaa...sejak bila kita jd rakan subahat penukaran jantina dia...myb kita ni just suka2 just nak main2 dgn diaa...xdw niat lain ponn...tp sedar atau x kite dah menyokong n mendorong die untuk berubah dengan lebih ekstrem...huhuhuuu

Bila ditegur waaa...u cantek laa...macam comel je...macam cantek jee...macam nk kasi pelempang arab je..mesti la die akan terasa woww...ye ke i cantek...kne maintain ni....sooooo x ke macam dah dorong die ke arah kesesatan...

Bukan ape..kite semua ni cuma hamba yang menumpang di bumi Allah...sementara je pon..akhirat sana abadi...so jangan laa kite jd punca die terseksa kat sana...disebabkan dorongan separa sedar kite...kite buat die bertambah sesat...

Nak lagi parah...dengan kita2 kena seksa...sebab ape..kite subahat n siap bagi galakan lg...suruh tukar fesyen tu...try barang ni...bebagai sangat la haii....even kalau cakap canteknyaa u padahal cantek itu utk kaum yg berlainan jantina....so lg haru nantikann...

Aku bukan ape...sb ak sayangkan kwn2 ak tegur...akhirat nt mna tau ak disoal..ko ade tegur x diorg jgn buat macam tu...so at least insyaAllah ak dah jalankan tugas ak...so harap korg pun sama....risau ape...nanti akhirat berjawab..setiap tingkah laku kita akan ditimbang amalannya walau sebesar zarah kann...

So waspada kalau kita nak memuji...event if gadis sejati pun..kalau seksi kita cakap cantek...ok laa...xpe tp jgn lupe selitkan nasihat yg x mengaibkan die...cth waaa...u cantek laa..serius cantek..tp kann u ade try pakai labuh sikit tak...compom lg cantej..x tipu...haaa nampak tak ayat pancing tu...mna tau kan...dibuka hatinya tutup aurat sama...janji kita ada nasihat n menegur...

Ingat...kita srmua ni bersaudara...n as saudara x salah menegur asalkan x mengaibkan...insyaAllah niat ok..xde hal...

Potpetpotpet : jangan terlampau memuji..jangan pula dikeji..

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...