Laser Battle at Ipoh Parade??? Why Not!!!

Friday, October 18, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...


Hampehh....rupanya aku update blog panjang lebar dua ari lepas x masuk dalam blog pon...check2 bahagian draft pun xhade...memang hampeh...letih je ak tulis pepanjang pasal Indoor Laser Battle kat Ipoh Parade nuhh...tp xpe lahh..disebabkan tempat tu menarik...ak rajinkan diri tulis buat kali ke duaa...wacchhaaaa...

So...what happen...hemm...dua hari lepas , selain ibadah korban berjaya dijalankan dengan meriah lagi sederhana di kebanyakan masjid di seluruh negara...dan amalan kunjung mengunjung semasa hari raya terus berjalan...petang raya tu aku ambik kesempatan berjalan2 sekitar ipoh...rasanya macam dah lama sangat ak x jalan2 dekat bandar Ipoh...a bit busy with my work n study...sangat busy yee...

So...jalan sangat santai...kurang kenderaan myb sebab ramai yg balik kampung kan...n ak tergerak hati nak singgah ke Ipob Parade...nak usha2 komputer kat sana...

Parade tengah dalam proses pengubahsuaian n a bit confusing for me nak cari tempat parking moto...hahaha..selalu ak bawak kereta parking atas bumbung sana...then bila bawak moto mula blerr kejap...after round twice bru jumpe...pheww...

So...masuk je terus ak masuk kedai komputer n jejalan window shopping saja....dalam jejalan tu...dekat Tingkat 3 berdekatan food court n Kbox ade satu indoor Laser Battle punya singboard yang buat ak tertarik nak pegi mengendap...apekah itu???



So...aku had a sneekout on that place...looking around...macam menarik...tempat ape ni...dah bukak ke belum...then one lovely lady tegur aku...dia layan aku dengan sangat mesra....tabik spring on that....I asking her suda buka ke belum n then she briefly explain to me bout that place...rupanya Laser Battle ni dah lama ade kat Ipoh...before this diorg beroperasi dekat Bercham...n baru hari tu je nak soft launching bila dah berpindah dekat Ipoh Parade...yeahh...aku rasa bagus jugak diorg pindah kat Parade sebab serious ak xtau pun diorg ade kat Bercham before this...haishh shame on me lahh...huhuu...

Time aku tengah rancak sembang dgn lady tu...ade satu indian family ni baru je selesai mencuba permaian Laser Battle ni...perhh...dari gaya riaksi diorg...memang memuaskan hati la kann...aku dengar feedback positive dr diorg...diorg ckp that place sgt bagus untuk family n frenz..selain dapat mengeratkan hubungan..dapat buang lemak jugak...hahaa..sebab ape..sebab biarpun dalam tu sebenarnya sejuk ya amat..tapi bila dah berperang tetap berpeluh n berlari2 kann...

Sooo...bile ak dengar je feedback cantu..lg xcited pulak rasanya..x sabar nak ajak kawan2 n family ak cube game ni nt..boleh jugak buat acara reunion kawan sekolah ke kat sini kan....owhh yess sangat terujaa yaa..
Then ak sembang dengan staf Laser Battle yang lain...ok layanan diorg sgt mesra even aku ni just menyebok je nak tau tu tempat ape...is it the same like Laser Tag kat Curve Damansara or what...n it seem yup...sama tapi x serupa...hehee

Aku dibawak meninjau kawasan dalam game tu..ok here a bit info pasal Laser Battle dekat Ipoh Parade la ye...Tema diorg di inspirasikan daripada filem Pasifik Rim...so korang akan nampak art dekat dinding n replika robot yang dibuat sendiri oleh team Laser Battle ye...hand made punya x tempah..
Keluasan tempat game boleh memuatkan sehingga 30 pemain dalam 1 masa tapi buat masa ni senapang laser n jacket tu x cukup la lagi...but diorg dah tempah n bila2 masa je akan sampai n korang boleh la buat event game ajak kengkawan reramai berperang kan...







Kalau x silap aku ade 2 or 3 kawasan kubu pertahanan selain tembok2 penghadang yang wajib menyesatkan korang...hehee...dalam tu gelap ye tapi pancaran laser tu buat keadaan jadi makin menarik...Selain daripada tu terdapat hampir 40 game yg boleh korg pilih untuk dimainkan dekat sana...harga pulak sangat murah n bebaloi...cuma rm25 utk 2 game...tp jgn xtahu untuk prelaunching ni...selama 2 minggu diorg akan adakan promosi...so harga diskaun la brade..hehee

Dibuka dari jam 10am till 1am rasanya...not sure plak...tp korang boleh terus tanya sendiri dekat page facebook rasmi Laser Battle ni ..just type www.facebook.com/indoorlasertag or hubungi terus di talian 052559887


Ok..tu jelah dulu...so kalau korang nak merasakan suatu kelainan..boleh datang je dekat Laser Battle Ipoh Parade nihh..kalau nak ajak aku pon boleyy...xde masalah punyaa...hehehe
Potpetpotpet : jum lawan laser nak tak...hemm...why not kann... :3

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...