Kos Tinggi!!! Habislaaa

Saturday, October 26, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Semalam lepas solat Jumaat ak singgah makan tengahari dekat 1 restoran ni dengan kawan ak....so macam biasalah ak ni makan jenis x kisah sangat...jnji kenyang ok dahh...tp biar la sedap dengan tekak kann...

So ak ambik la nasik putih separuh...sayur seconet dan  seketul ayam yang dipotong berapa puloh kerat pun ak xtau...memang serius kecik...air pulak sirap je... kawan ak pun sama...lebih kurang jee... harga die..emmmm...tercekik....

Mungkin ada tax kalau makan dekat restoran biasa2 macam tu....hemm bukan hotel je ade tax skrg ni kann...

Then ak terbayang macam mana laa dengan diorg2 yang makan tiap hari kat luar tu...bajet mesti besar giler tiap bulan...

Ak tanya mber ak minyak kereta die bajet berapa ringgit sehari ulang alik kerja...katanya dlm rm15 tak termasuk tol...perhhh azab...bulanan kereta pulak rm200++ tak kire lagi maintanec bagai....ok2... gaji kitrg takde la besar mana...boleh la dikategorikan sebagai antara rakyat yg layak memohon BR1M nanti...

Itu baru sorg...dekat bandaraya yang masih lagi ak klasifikasikan sebagai bru nak membangun...kalau kat bandaraya maju macam KL or Penang tu acane...mau lg menangis tuu..dengan rumah sewa nak kena bayar...duit itu ini...yang lelaki for sure kena menabung duit kawen kann...kalau tak...xdpt la haii...

Dapat pulak bajet yang kurang memuaskan dr kerajaan...memang sedih...itu baru kiraan ak untuk orang2 bujang...macam mana pulak dengan yang dah bekeluarga...itu ini kena ingat...kena pikir...haishh

Potpetpotpet : takpe. Kita usaha...kita percaya dengan rezeki dariNya

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...