Konvo Oh Konvo

Friday, October 11, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

1/10/2013 sememangnya detik yang sangat dinantikan oleh kebanyakan student UUM Bacth 09/10 mcm ak ni....sebab kitrg akan dapat tahu jadual majlis konvokesyen masing2...memang amat mengujakan...

Tapi tak bagi aku...entah di mana silapnya nama ak xde dalam senarai layak konvo...serius sedih n pelik...ak sangat x puas hati...yelah aku dah habid belajar SETAHUN yang lepas....semua subjek ak dah ambik...xde hutang...xde tertinggal or terkurang jam kredit...tapi still xde name....a bit meroyan that time...so ak cecepat call pihak HEA unit Konvokesyen...and as usual...macam pejabat2 kerajaan yang lain memang mustahillah sekali panggilan terus berjawab kan...ak ambik masa dalam 40 minit call tanpa henti..n Alhamdulillah akhirnya berjawab jugak...

Seorang kerani wanita angkat...ak kenalkan diri dengan sopan n ceritakan masalah ak tu...dia balas dengan mesra..ok nice...at least hilang sikit rasa nak marah gegara lambat beno angkat telefon tu....Dia check data guna no matrik ak...n wallah...dia cakap ak ada masalah subjek yang tak ikut buku...ak tersentak kejap...then dia cakap lagi ak kena call pihak penyelaras BBA sebab semua ni atas kelulusan diorg...mana senarai yg ada..itu yang diupdate...aku pun nak buat macam mana lagi kan..ikut arahan sajo lahh...

Terus aku call bahagian pejabat COB unit pengajian perniagaan...nak mintak no telefon office penyelaras BBA....n macam tadi jugak..tunggu la berjam baru berjawab...jawapan yang diberikan agak menyakitkan hati...penyelaras cakap sila buat semakan dengan bahagian konvokesyen di pejabat HEA bukan dengan saya...blaablaablaaa....ak da mule annoying...diorang dah mule nak main bola sepak pulak..terajang ak ke sana ke mari...ok sabar...

Aku cuba call HEA unit konvokesyen balik....lepas 30 minit macam tu berjawab...n kerani tu minta ak semak balik pada 10/10/2013 sebab time tu nama untuk student jarak jauh (pjj) akan dimasukkan...myb nama akan diupdate time tu...owhh k...sabar jelah...

Hari ni...hari yang ditunggu dah tiba...hari ni hari khamis n esok jumaat....esok kedah cuti...so nak tak nak ak wajib setelkan hari ni jugak...awal2 pagi jam 8 ak dah terpacak depan pc nak check keputusan ak...n malangnya still xde...terus ak capai telefon....ade 3 no telefon pihak HEA unit konvokesyen yang ak dah sediakan awal2...tiga2 ak call secara bergilir2...n mungkin hari ni kesabaran ak dah memuncak...ak buat kerja gila dengan call tanpa henti dari jam 9am-12.30pm dan sambung balik jam 2pm-4.30pm... hari khamis ak tau orang office uum balik awal....malang dan sangat malang.....sorang pun x reti nak angkat panggilan telefon ak tu...adr sekali ak xdapat call sebab engage...its mean ade org gune kann...so ak keep calling no tu dengan harapan bila org tu letak je...terus masuk call ak n org tu x sempat angkat punggung pun dari kerusi n dapatla die jawab panggilan ak tu terus...tapi penyudahnya hampehhh...

Ak memang tercabar betul rasanyaa....dah meroyan kejap time tu...nak update status pun x berani sebab time emo2 ni mule ak mencarut kang kann...hahaha...so istifar bebanyak jelah...

Member aku call n cakap kes die sama dengan aku...aku terkesima kejap...dah kenapa dengan UUM ni...kenapa ada pelajar yg tertinggal...kitrg dah tunggu 1 tahun kot...kawan2 yang study dekat universiti lain dah habis lama dah...gambar konvo diorg pun dah menguning...tapi kitrg ni...serius sedih n mengecewakan...

Member ak cakap die dapat call HEA n pihak office cakap sila semak 20/10/2013 n sekiranya masih tiada nama maknanya kitrg ni dikira x sempat nak didaftarkan...ko dengar tak ayat TAK SEMPAT DIDAFTARKAN!!!!

Setahun kitrg bagi masa diorg daftarkan kelulusan konvokesyen...n jujur ak cakap ak sebenarnya dah xde perasaan nak konvo..yelah dah basi...dah 1 tahun berlalu...tapi disebabkan mak ak teringin sangat nak tenguk anak die naik pentas n dapat sijil ijazah tu...haishh...memang ak x hadap dah...ak bayar n mintak sijil je..xpayah nk konvo bagai...lg pun ak busy dengan kerja segala....xde mase nak apply cuti...

Entahlaaa....makin lama makin menyakitkan hati....sabar2 jugak..tapi ada batasnya kann... kenapa laa pihak yang digelar the Eminent Management Univerisity ni boleh buat pelajar die macam ni....bukannya kitrg ade hutang pon....salah subjek katanyaa...then y kengkawan lain boleh pulak konvo...xkan diorg main random pilih pelajar yg nak dilambatkan konvo...

Kalau betul salah buat kerja...xpe...minta maaf n betulkan segera....ini tidak...bagi macam2 alasan yg sgt x munasabah...memang mengecewakan ak sebagai seorang pelajar or lebih sedap lagi bekas pelajar yg still x diiktiraf...haishhh...apakan dayaa

Entahlahh...ape yg boleh ak buat sekarang just berdoa yg terbaik n harap2 dapat la konvo tahun ni...xkan laa nak kena tunggu lagi 1 tahun kan...itu memang gilaaa....ak nak konvo ni utk mak ak je...xde utk org lain dah...xde perasaan ponn...

Potpetpotpet : dengar cite adik blogger terkenal yg study kat uitm pun ade yg kena senasib macam ak...huhuuu...suratan...

posted from Bloggeroid

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...