Ipoh Kedah Ipoh Kedah Ipoh

Friday, October 25, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...


Malam nanti aku da gerak balik Kedah sebab esok pagi suda ade kelas wohh....penat2...huhuhu... N genap jugak la seminggu aku bergelar student n workers dalam masa yang sama...dulu2 duk cakap belajar sambil bekerja nie x sesusah mana, tapi bile dah asyik ulang alik ni terasa gak azab die..ahakzz

Ikutkan hati nak kerja kat Kedah je...just keje kedai serbaneka ke kan..buat part time sajaa...tp nak dijadikan cerita..kesihatan mak aku kureng elok sikit...duduk pulak sorg2...so kebetulan jugak dapat offer kerja dekat company yang alahai dekat la jugak dengan rumahh...so ape lagi...rembat la kann...

Tapi pengorbanan aku ni terpaksa dibayar dengan ruangan waktu dan masa yang sangat mencemburui...aku kerja waktu pejabat..biasa laa 8-5 bagai tuhh....balik kompom da penat dahh...jam 10pm aku da mule tidur...tapi jap lagi jam 3 or 4 aku da bangun sebab still kne study...kne revise balik mne yang patut...asgmnt bagai still kne buat...

Paling x tahan adalah rasa serba salah ak dkat mber2 sekelas...yelah kejap2 bile ade meeting ke ak xde...huhuhu, tapi rabu lepas ak da ckp ngan diorg..gune sistem baru...meeting pakat gune skype aje...lagipun memasing da sibuk da skrg...mcm mber ak sorg ni da kawin n ade anak pon...anak die kecik jee...so xsesuai la kan kejap2 meeting ...sian anak die...jadi kitrg mulekan dengan mengunakan skype, email n facebook aje...lebih cepat n efficent..

Cerita pasal penat tak penat memang x payah cakap la kan...memang terasa jugak laa penat die tu..tapi nak buat acanee...terime ajelee...huhuhu...redhaaa...xpee pelan2 orang cakap...lagi pun ak kerja ni ade dua sebab...1 for sure laa sebab kelas aku just sabtu ahad...so baik ak kerja kann....dekat pulak dengan rumah n boleh jaga mak sama...ke-2 adalah sebab nanti aku nak konvo for my degree awal bulan 12 nt....wajiblahh kumpul duit yee..hahaha, yuran konvo pun x bayar lagi hoiii...gilaa kauuu

Potpetpotpet : kehidupan memerlukan perjuangan dan kesabaran...betul ke tidakkk...erkkk ntahh..hahaha

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...