Temuduga kerjaya

Wednesday, August 21, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Petang semalam ak berkesempatan meneman adik saudara ak pergi menghadiri temuduga terbuka dekat greentown ipoh...

Actually ak sendiri xde pengalaman hadiri temuduga terbuka macam tu...tima ak dan adik saudara dtg...dah berduyun pencari pekerjaan datang tunggu giliran untuk ditemuduga...memang osemmm...

Sampai aje teruslaa pergi ke kaunter urusetia n wajiblah ramah mulut dengan orang keliling tanya itu ini...

Dari apa yang ak tguk...semua macam lepasan politeknik dekat area ipoh jugak sebab bila ak tny study mana kos apaa...semua lebih kurang aje...xde beda mana pong

Rasanya adalaa dekat 2 jam mengelamun tenguk orang kiri kanan sambil tgu turn adik sedara ak ni...bosan tahap kerbau pun hado...da la buku xbawak..klu x boleh laa ak bebaca ape yg patut...ak time beboring cengitu..isi ramuan cekelat ak baca...hahaa..janji boley di baca...

Sampai turn adik sedara ak kejap aje...ada la dalam 5 ke 10 minit ntah...tros blah..ak tny adik sedara ak..awat kejap sangat...dia cakap org tu x boleh ambik dia sebab dia ada ijazah...lolll....company tu nak spm n diploma jaa...hampehh

Susah betul sekarang ni...belajar tinggi2 pun x dpt kerjaa....nak buat macam mana ni...kalau x dpt kerja nanti xde gaji...bila xde gaji macam mana nak bayar ptptn kann...kalau x bayar nanti kena blacklist dgn jabatan insolensi negaraaa.....apa pun x boleyy

Potpetpotpet : itu yg degree...ak yg master ni lagi nanhadoo...gilaaa gilaa

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...