Susah sebenarnya berbloging ni

Wednesday, August 21, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Kejap ade kejap xde....sekali ade entry bertalu2, sekali xde nan hadoo sendu2 rasanya...tiba tiba ak terasa susah jugak nak maintain berbloging ni...

Tapi ak still syukur sebab ak bukanlah dalam kategori blogger hebat yang dinanti2kan entrynya...so tak terasa beban tanggungjawab tu sangat...

Bagi ak..bila seseorang blogger tu dah ada pengikutnya yang tersendiri dia bertanggungjawab untuk memastikan follower dia x hampa.bila masuk blog tu...at least wajiblah ade 1 entry baru...tapi kalau macam ak ni...ahakkk...mampoihhh....sooo syukur sy x sepemes mana...bak kata seorang kawan ak nihh...muke sendu xyah lagak diva...muahaha...gampang sangat ayat dia...lupa pandang cermin mungkin...kikikii

Dalam entry lepas ak ada nyatakan yg ak ada dpt tawaran dr satu company yg bermurah hati nk bg hadiah kat follower blog ak ni...masalahnyaaa sekarang ni..ak sendiri asyik2 x buat ja entry pasal giveaway tu...bukan xde masa...ade je pon..tapi tulah diaa...nampak sangat ak ni bukan blogger yang selayaknyaa...

Minta maaf kepada penaja sebab kelewatan dr saya ni...memang agak hampeh kan...huhuhuuu

Apa2 pun ak tetap akan promote pasal company tu nanti...yelahh dah diberi kepercayaan ak pulak buat sambil lewa....pandang x pandang je tawaran yg diberi padahal rezeki tu...haishhh wajib muhasabah diri balik nihh...

Berblogging ni ada tanggungjawab sebenarnya...bukan main suka2 je tulis...memanglahh blog ni blog kita...suka hati la kita nak tulis ape pun tapi tangungjawab perlu ada...jangan aibkan orang contohnyaa....kalau boleh kongsikan ilmu yang bermanfaat.

Kita x perlu nak jadi profesor untuk menulis blog n beri ilmu kat pembaca blog kita..boleh aje tulis pasal kehidupan harian kita...dari situ mungkin boleh kita selitkan kesedaran dalam diri kita...contoh macam yang ak buat sekarang...ak cuba nak nyatakan yg tangungjawab tu penting...jangan buat sambil lewa je..kalau buat jugak wajib muhasabah diri macam yang ak nak buat nihh...hahaa...mari bermunajat yaaa

Potpetpotpet : minta maaf atas ketidak bertangjawab saya ini...haishh

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...