Adik aku kemalangan

Saturday, August 24, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Jam 2 pagi tadi....ak still godek2 main henpon...baca artikel mana patut sambil gegolek layan mata stim nak terlena...mak ak da lama diawangan dah...adik ak pulak jam 11 malam da kluar..nak pegi CC katanya...

Tengah ak gegolek tetibe dengar suara adik ak panggil dari luar umah...banyak kali gak..ak bermonolog dalam ati kejap..ni mesti kes x bawak kunci rumah ni...tido ko kat luar..malas ak nak bangun...hahaha...dalam 3 minit gak awat wat donno sampaila tetibe mak al bangun teros sergah masuk dalam bilil ak...

Anchik...anchik.. (nama manja ak kat umah) cuba tenguk dekat luar tu...ada ramai lelaki masuk rumah kenapa...erkkk..terkejut ak bila mak cakap macam tu...terus bangun n periksa siapa yang mak maksudkan tu...

Ak selak langsir memang ada 5 lelaki kat luar umah..da masuk dalam pagar pun..tapi ada adik ak sekali laa....ak da mula cekak pinggang dah...nak kutip hutang ke ape...ak tenguk pulak adik ak berdarah2, lagi menyirap darah ak..ape kes sampai berdarah bagai tengah malam ni...

Baru ak nak bersuara adik ak cakap dia kemalangan.....terkedu kejap...ak tenguk motosikal adik ak memang hancur jugak laa...mak ak da terduduk dah...dia memang jenis x boleh tenguk darah n sebab fobia tu jugak la mak ak cancel jadi nurse zaman memuda dia dulu...ish3

Lelaki yang lain tu rupanya kawan adik ak yang secara kebetulan lalu dekat tempat kejadian...so diorang tolong bawak adik ak ke klinik siap berbayar yeee....ak yang still terkejit dgn keadaan adik ak sampai terlupa nak ucap terima kasih kat diorang...huhuuu....sory naa..terima kasih bantu adik ak

Bila diorang balik jaa..sesi soal siasat bermula...sakit tak sakit wajib disoal...eksiden dgn sapa..da p klinik ka belum...teruk ke idak...n adik ak macam...lalalalalalaaaa....siap nyanyi2 lagi...saja nak kasi senang ati mak ak senanya tu

Adik ak mintak ak pegi kat lokasi kejadian...cari henpon dia tercicir gamaknya...nak xnak start la moto kejap cari dalam kelam malam...da macam mat rempit yang baru lari dari polis...ak ngan selamba pakai boxer...x sedar weii...hahahah...pegi kluar cari henpon..nasib da xde org time tu kann...

Alhamdulillah jumpa...tapi bateri xde...da terpelanting mane ntah...

Dari hasil sisatan yang ak jalankan...adik ak bi eksiden gegara terlangar lopak jalan yang over dalam lagi mendap...memang banyak lopak kat jalanraya sekarang ni...ak dulu pun nyaris terjatuh siap nak kena langgar van lagi...nasib van tu sempat break...klu x..nauzubillah..xtau nak cite...huhuu

Ape yang boleh ak cakap...kepada pemandu terutama motosikal laa...kite da la kecik..xde pelindungan ape kot..so hati2 na bile bwk moto...biar lambat asal selamat...

Potpetpotpet : syukur selamat...luka2 n calar balar jaa....huhuu

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...