Tukar alamat email yang lebih matang

Wednesday, July 17, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Hari nie seharian ak betulkan alamat email ak...bukan ape, untuk makluman (kemainnn ayatt spm wohh) buat email tu memang la kejap..tp nk transfer data dari email lama le baru tu lama sikit...hhaha

Y ak tukar alamat email??? Hemm...senanya kisahnya macam ni...b4 this alamat email ak yang ak guna untuk segala jenis urusan rasmi adalah mynamenizam@gmail.com ...kira ok la tu kan...xde gegedik macam email zaman myspace dedulu...kalau zaman tu alamat email wajiblah gedik yagaban...

Kalau yang perempuan wajib ade ayat "pinky , chummel , muchuk blaablablaa @yahoo.com ke benda2 lahh...hhaha...kalau yang lelaki pulak...emmm "macho , teruna , sempoi , rempit @yahoo.com " (ak guna cth yahoo sb zmn myspace popular email yahoo.. )

Hahaa..nmpak x zaman kegedikkan tu...ak x terkecuali..yg ak ingat antara alamat email gedik ak adalah carlooxfordboy@xxx , tengku_nizam@xxx  hahaa..nmpak x gedik tahap gaban...verangan kekonon budak study kat oxford haa..dah tu perasan ade tengku2 bagai pulak..aiiyoooo gedik la haik..hahahaaa

So kiranya alamat mynamenizam@gmail tu memang da x gedik habis rasanya....memang nama ak nizam...so email kan saja pada nama ak...x gitu...tapi nak dijadikan cerita..bila berurusan dengan mengunakan telefon nih agak payah bila ak cakap alamat email ak tu...

Bukan payah macam mana..biasa la...nak2 bila berurusan dengan org2 cina or india..diorg suka cakap omputih dari Bahasa Malaysia kita nihh...so ak pun cakap la bahasa omputih tu..then bila nak bertukar alamat email..mula la ak kena siap eja lagi alamat emaik ak tu..a bit annoying wehh...mynamenizam je ponn..bukan nama menteri kosovo ka apa ka..adehhh...

Bila ak sebut "ok..here my email..mynamenizam@gmail.com" usually wajiblah diorang ulang balik.. "ok got it..nizam@gmail.com" yang mana diorang tertinggal ayat myname tuhh..ak suspek diorang ingat ak cakap alamat email ak nama ak je..nizam@gmail..

So cenggitu la ceritanyaa...penyudahnya ak buat email baru nizamriadzi@gmail.com . So lebih simple n nmpak lebih matang n profesional sikit kan...xde la gegedik mana sangat...

Semua email2 penting dalam email lama ak dah ak transfer kat email baru ni...so kira ak da x payah nk susah2 buka 2 email...thus ak siap setting segala email yg masuk kat inbox mail lama ak difoward terus masuk kat mail baru...simple keja ak..hahaa

Kiranya alamat email lama just tinggal email jelah sb ak da delete segala akaun G+, youtube or ape2 je yg guna alamat email tu...blog pulak ak da setting tukar ke alamat baru ni..cadang hati nak tutup..tapi sayang la pulak..ak nak mencarut kat mna lagi kalau bukan kat blig ak yang satu ni kan..hahaa

Korang pulak macam mana??? Still dengan alamat email zaman gedik??? Hahaa...xpe..zaman berubah betul x

Potpetpotpet : slow betul line maxis skrg nih..gprs kot..konon 4G...chautt

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...