Tips: Bila perut mula boroi aka buncit

Thursday, July 18, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Kalau perempuan risau dengan lemak2 tepu yang mula hinggap disekeliling pinggang sampai nak pakai baju kebaya nyonya pun dah x muat...bagi lelaki pulak agak memalukan bila perut mula nmpak kedepan bak mengandung 3 bulan...nak2 lagi lelaki tu masih lagi bujang tran tang tang..hahaha

Tapi x semua lelaki ambik kisah pasal hal ni..ada jugak yang buat donno jee...x kisah perut tu ke depan ke ape ke..janji happy life..positive thinking abis la kiranya tu...hahaaa

Tapi bagi ak sendiri..seorang anak teruna yang kompom2 masih bujang...isu perut ke depan memang agak memalukan laa...nak2 muda n belum kawin lagi...kalau dah kawen boleh bagi alasan bahagia..isteri slalu masak sesedap..kononlaa...hahaha...tapi bila masih bujang dan muda orang akan cakap itu orang malas punya gaya...kedepan je perotnye haa...lagi x syok bila personaliti kita kian merudum n nampak x menarik..dari situ mula laa boleh jatuh saham dan nak lagi teruk keyakinan kepada diri sendiri boleh mula beransur2 out...makin lemau je tenguk cermin...kawinnya idak..perutnya kedepan..apekebondonya itu..nasib lelaki..kalau perempaun habis difitnah mengandung....kesian kaum hawa yaa...huhuuu...mulut orang susah nk cover..

Berbalik kepada isu perut buncit tadi...kalau korang sendiri (yang lelaki) bila nmpak perut korang buncit tapi kengkawan sebaya pulak perut maintain slim tegap..nak lagi jeles siap ade 6pax lagi..yang korang pulak apom donat mengembong aje haaa....lagi malu kalau bakal bapak mertua perut perhhh malu bhaii...

Ak tenguk dekat facebook duk sibuk orang jual baju cover boroi tu..kononnya dapat menguruskan laa, dapat buang lemak laa...xpatah senam ape pon...kompom slim dengan pakai baju cenggitu...paling hampeh testimoni untuk bulan ramadhan..ayat dia ape..walau x sahur pun..kalau pakai baju tu akan rasa kenyang sentisa...omaiigadd..ak pon nak beli klu gitu..bulan x pose pun pakai janji kenyang..dapat jimat belanja kan..hahaha...maaf ye pada yg terasa tu sekadar contoh jaa..ade je lagi yang melalut..macam iklan kat tv tu haa..duta die pun kemain gimik bagai..sesuai laa..sayur2 xyah makan katanya..makan ayam, daging kire yang orang cakap boleh mengemukkan tu...then if minum produk diorang kompom x gemuk..maiigadd penipuan melampau bebenor..hahaa

Apa yang perlu dibuat sekarang ni adalah bermula dengan diri sendiri dulu..gaya pemakanan macam mana..gaya kesihatan macam mana...kalau lepas makan terus baring..senamnya idak ape idak..ko pakai la bengkong ape pon tetap mengemuk..bukan tahap perut..satu body berlemak..kolestrol berkumpul silap aribulan buat roadblock kat arteri jantung dah tersumbat..x pepasal dapat masalah penyakit jantung pulak..adehh

Ak bukan pakar kesihatan and pemakanan so ak xleh nak kasibtipa memandai..korang rajin2 google ye gaya pemakanan sihat..then pegi la kat youtube cari la video senaman ringan di rumah...ak sendiri x sempat nk pegi gym...kekangan masa punya pasal tapi tu x bermakna kita xleh bersenam didalam rumah..boleh je buat situp..pushup semua tu kann..janji ada keluar peluh lagipun dalam masa yang sama dapat jugak bina muscle..dari kumpul lemak baik kuatkan otot ye tak...ahakk...

Ak tulis pasal ni senanya sebab ak sendiri da seminggu x senam kat umah..hehehe..so da nmpak boyotnya ini perut..so wajiblah kasi senam buang itu lemak...ingat senaman tu adalah yang terbaik...jangan duk harap sangat kat produk merapu tu semua..kalau x senam x usaha xde guna jugak..bak kata orang putih NO PAIN..NO GAIN...eekk toi ka ejaann ak tuh??? Hahaha...janji paham la naa

Potpetpotpet : cadangnya nk buka mail..tp line maxis macam..phewww..nasib laa..sabar2

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...