Rindu Google Reader

Assalamualaikum...

Sedia maklum pihak Google dah pun matikan sokongan Google Reader dari produk diorang...kononnya dah x ramai yang guna perkhidmatan yang satu tu...tapi ak sebagai salah seorang pengguna yang selalu menggunakan Google Reader before this terasa gak kesannya.

Usually ak dengan mudah baca sebarang artikel yang ak dah subscribe dengan Google Reader ni....kelebihan yang ak nampak paparan yang minimalis dan ringkas selain kebolehan untuk digunakan biarpun ketika offline...itu antara faktor utama yang ak suka pasal Google Reader ni...tapi bila pihak Google dah matikan perkhidmatab tu...ak terpaksa la cari alternatif lain pulak...

Buat masa ni ak guna Feedly yang kononnya penganti terbaik untuk Google Reader....ok..bagi ak interface dia cun...xde masalah pun...tapi ada satu je kekurangan dia...x boleh digunakan ketika offline...kalau nak guna Feedly kena ada internet .kalau xde ...x boleh guna la jawabnyaaa...

Penyudahnyaaa....memang kalau ak nak baca sebarang artikel wajib ak dapatkan internet dulu.
Buat masa ni ak memang ada guna internet dekat rumah...maxis wifi...walaupun line mengalahkan siput n harga pulak mahal..ak terpaksa laa guna jugak kann....kalau xde internet memang xde laa ak boleh baca sebarang feed yang ak dah subscribe...

Yes...macam ak cakap tadi...sangat rindukan perkhidmatan Google Reader tapi nak buat acane...da nasib....terima jalah kannn...korang ada app lain tak yang boleh dicadangkan untuk ak...yelah..kalau boleh ak nk yang boleh digunakan biarpun dalam keadaan offline...ada tak ekkk???

Potpetpotpet : maxis makin menjadi2 perlahan dia....apa nak jadi laaa

Popular Posts