Part Time Job Seekerssss

Thursday, July 04, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Wahh...x sangke dah nak dekat seminggu ak ade kat rumah...sejak stat cuti semester, ak balik rumah ari sabtu lepas...ari nie da nak masuk jumaat esoknya laa..kire da nak dekat seminggu ak jadi penganggur profesional kat umah nie. Cuti lama gak kan..dalam 2 bulan lebih...so memang wajiblah ak buat sesuatu untuk isi masa lapang nihh..

Sepanjang seminggu nie memang ak x duduk diam, ligat keliling bandar ipoh nie cari kerja kosong untuk buat part time sementara cuti sem. Boleh la jugak buat dapatkan duit nak raya kann...g pon ak lelaki xkan laa nak duduk terkangkang aje kat rumah..gila ape kan..haha

So, cabaran nak cari kerja part time nie biasa lahh...dugaan wohh..penat dia da macam orang bekerja...selain hadapi keadaan cuaca yang tak menentu, kejap ujan kejap panas...ak gak hadapi tekanan mental daro segi sikap pemandu2 yang menggunakan jalan raya bak jalan raya nie mak pak diorang yang punya...yang paling nak haghomm sekali adalah dari pemandu kenderaan berskala besar macam lori2 kilang tuh...Ya Allah, ak berapa kali rasa macam nak ilang pedoman dengan diorang nihh..tau la besar, bawak pulak ligat, ak nie yang kekecik aduhhh..sabar jelahh...mengucap bebanyak sepanjang perjalanan...Allah...

Muka tebal..owhh, itu memang wajiblahh..wajib menebal muka dari satu kaunter pertanyaan ke kaunter yang lain. Aku setakat nie dah masuk macam2 restoran makanan segera dengan pasaraya dahh..Alhamdulillah semua pun dapat...tapi ak saje je test cari banyak2 sebab nak bandingkan gaji dengan masa bekerja...Yelah, ade sesetengah lokasi tu, masa bekerja lebih panjang tapi gaji lebih ciput..owhh, sebagai pekerja part time, ak still ade hak untuk memilih kan..muahhaa..

Dan esok insyaAllah ak ada temuduga dekat company mana ntah call ak tadi...baloonnn ja lahh...insyaAllah kalau layan kita jalan..kalau tak kita blahh..hahaha...

potpetpotpet : korang ape ce cuti2 sem nihh...ada kerja kaa???

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...