Blogging YanK YanK Yuk

Sunday, July 14, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...


Aicehhh, ade jugak ekk rupanya blogging yank yank yuk nihh...ingatkan puasa je yang boleh yank yank yuk...konon puasa tapi bukak periok..haha...haipppp, sila terasa pada yang x puasa ya.. 

Nak tau x sapa yang ak maksudkan pasal blogging yank yank yuk nih...emmmm, semestinya diri ak sendiri..muahaha...sangat yank yank yuk bila update entry, jarang2 je..suam2 kuku je...macam ibarat orang cakap ape, idop segan mampos xmau..hahaha..cenggini la gamaknya asenye kann....

Tapi memandangkan ak ase x ramai pun yang baca blog ak , so ak x berapa kisah sangat lagipun most of my entry xde yang betul2 kasi tarikan...semua tajuk ala kadar je...ak tenguk trend tarik pembacar wajarlah jenis entry yang boleh mengaibkan orang, buka pekung dia jaja sana sini..erkkk....minta maaf x semua buat macam tu, tapi kebanyakan memang cenggitu la kann...

Sekadar peringatan, kita buka 1 aib orang, Allah boleh buka 1001 aib kita pulak...kita jaga aib orang xpayah mintak...Allah kompom2 jaga aib kita...so Win Win situation la kiranya kann....tapi yelah kita semua nie just manusia biasa, mesti ada khilafnya tapi jangan pulak jadikan alasan sebab kita nie manusia boleh sesuka hati je nak buat silap...jaja aib orang sini sana...cukup laa kerja wartawan hiburan sana...erkkk...sory againn..bukan semua..hahah....

Entry-entry ak jugak xde unsur2 seksualiti yang boleh membangkitkan jari jemari untuk klik lelaju ke link blog ak nie...selalunya kalau ada tajuk "Keris Suami Tersumbat Di Ehem Isteri" "Aksi Panas Budak Sekolah" "Janda Bergetah Dibalun Mafia" (maaf contoh tajuk agak lucah tapi memang WUJUD yaa) itu memang wajib laju2 tekan nak baca kann...tapi kebanyakkannya hampa laa..sebab ape, sebab tajuk je gempak...entrynya...hahaha...nak lagi hampeh rupa2nya link tu link iklan churp2 ke, says ke...nuffnang kaa..memang rasa tertipu je kann....so disebabkan ak xmau menipu pembaca ak, ak xkan buat tajuk2 melalut macam tu..lagi pun kalau benda tu betul ada pun biar la blogger lain yang tulis...xmau laa kongsi aib orang kat blog ak...huhuhu..wat dosa lebeyy jaa...hampehhh hampehhh

Buat masa nie n dari dulu lagi la kiranya, blog ak nie lebih kearah syok sendiri..hahaa, diari seorang lelaki kiranyaa....ak tulis apa yang ak rasa, apa yang ak lihat dan apa yang ak dengar....n kebanyakkan yang ak baca dan dengar nie semuanya pasal teknologi, pembangunan dan perniagaan hartanah.

Kalau korang nak tau....ak memang pembaca tegar blog2 teknologi macam Amanz.my tu...itu baru satu contoh, Oh Geekz, Android Authority, IAwani..memacam lagi memang ak suka baca sebab info2 terkini pasal dunia teknologi...selain tu ak suka baca pasal pembangunan dengan perniagaan hartanah. Asalkan ada je news pasal bangunan baru yang nak dibuat nak2 jenis pencakar langit ke...stadium yang lain macam ke...memang ak korek abis info pasal tu...then pasal hartanah pulak...hahaa..salah satu sebab ak x beli kereta lagi macam member2 ak yang lain lepas abis je degree adalah sebab hartanah. Harga rumah contohnya melampau mendadak naik...harga kereta pulak...xpa, insyaAllah turun sikit demi sikit..ak x kisah sangat pasal kereta nie..janji ada bumbung dengan 4 tayar...ak balon je..x kisah lawa ke tak..janji selea n boleh bawak ak ngan family ke mana2 lokasi kann..tapi bila bab rumah..memang ak memilih...

Rumah idaman ak semestinya macam idaman semua orang..nak yang grand gah lagi mewah, tapi bila ak tenguk balik situasi semasa harga rumah...ak kecilkan skop angan2 ak tu...ak lebih suka rumah yang paling kurang ada 4 bilik...x kisah la setingkat or 2 janji 4 bilik...n target harga yang ak mampu beli buat masa sekarang nie dalam RM500k...buat masa sekarang nie laa....insyaAllah kalau dah kerja stabil nanti boleh naik bajet lain kot...tapi ak ada plan yang lain dari kebiasaan.

Konon2nya la kann...ak cadang n angan2 nak beli rumah murah2 je...yang biasa2 ala kadar..contoh rumah tu just ada 2 bilik je...tenguk..impian ak nak 4 bilik kan..tapi ak nak beli yang 2 bilik...emmm, xpe...ak beli rumah ada 2 bilik tapi bukan sebuah...dua buah sekali balun...thus kaki persegi pun akan berganda...harga rumah bila digabung dua sama je dengan harga rumah yang 4 bilik tu...kasi pecah tengah kita renovate...hahaa....thanks to my mom...ak blajar semua nie dari dia. Mak ak memang orang yang pakar bab jual beli rumah nie..x percaya...nie ak duduk kat rumah baru ni..rumah lama dah dijual....hahaha...sebab ape, sebab harga suda naik maa...so mak ak jual laa...nie namanya pelaburan...tapi badan pun kena melabur tenaga jugak jawabnya..penat woo pindah barang...

InsyaAllah, itu semua just angan2 ak je dulu...orang cakap lebih baik kita ada impian dari langsung xde impian..biarpun impian tu kadang2 tak logik..tapi disebabkan impian tu kita bangkin dan berusaha...janji usaha yang lain2 kita serah pada Allah S.W.T dan tawakal denganNya...x gitu...

Erkkk...da macam lari tajuk pulak entry ak nihh, tad pasal blogging yank yank yuk...ni pasal pelaburan hartanah pulak..adehh...cenggini la ak..slalu sangat lari tajuk...hahaha..sebab tu bila ada soalan cepumas yang ak xmau jawab ak dapat elak slalu sebab ak pandai lari tajuk..kalau jadi artis, kompom2 pihak Melodi x dapat nak testing2 tanya soalan merapu lahh...da tu ak asik ke laottt jaa kann...muehehe..againn ke lautt noww..phewww

Xpa laa...pada korang yang sudi lagi baca blog ak...terima kasih sesangat ak ucapkan...blog ak xde ape yang special, xde buat segmen or giveaway nak bagi kat korang semua... Ak just boleh kongsikan pandangan x berapa bernas ak nie jaa....n minta maaf na kalau ada yang terasa ke ape ke dengan blog yank yank yuk ak nihh...apa2 pun...Slmat Berpuasa hari niee....senyum2 selalu...

potpetpotpet : tadi bangun ngan 5.30am, ada 3 minit b4 imsak...syukur sempat pelahap soya segelen...muehehe

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...