Its not my cup of taste : Jenis Blog Yang Aku Tak Gemar

Friday, June 14, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Take a break for a while after hang x dapat jawab soalan finance nihhh...redakan minda kejap...phewww... As an individual, for sure each of us have a taste of cup by your one right...same with me Im also have different kind taste of cup too... its include the way im choosing which blog I will prefer to read and follow or maybe unfollow...



Blogger dah jadi macam satu trand for youngsters to write their tough...x kisah dari coretan hati ke hati sampai kisah menyebok tepi kain orang lain, macam2 cerita n jenis blog yang boleh kita jumpa...but here i wanna list a few kind of blog that i think or im sure its not my cup of coffee at all...

Blog Syok Sendiri
This kind of blog bersepah...even my self i guess handeling blog syok sendiri too...but the kind of blog syok sendiri nie ada jenis2 dia...yang ak tekankan adalah jenis blog yang sikit2 update pasal bertapa ramainya peminat dia nak kenalan, bertapa ramainya fren request kat fb yang kejap2 di print screen n ditepek dekat blog...owhh...nyampah sangat

Blog Kiah Propahh
Ini selalunya jenis blog yang lupa nak jahit kain seluar sendiri yang dah terkoyak..duk suka menyebok hal kain jiran sebelah..hal2 rumah tangga orang ujung kampung..n mostly kebanyakannya ada pada blog hiburan. Memang hiburan tu boleh...ak pun suka baca berita2 artis nihhh, tapi bila dah sampai tahap mengaibkan orang tu..cuba bayangkan kalau diri kita yang dijaja cerita oleh blogger yang kita sendiri tak kenal asal usulnya...x ke rasa macam..helloo..kita sedara ke yang ko kecoh sangat nak jaga tepi kain ak...phewwww....menaip ikut nafsu memang seronok, pagerank pun naik..tapi jangan lupa aib yang kita sebar tu jadi punca seksa api neraka.

Blog Ketaksuban
Ada jugak antara blog yang ak dah follow n ak mula rasa annoying n teringin nak unfollow sebab tahap ketaksuban yang melampau2...Terlampau taksub dengan satu pihak sampaikan hitam putih pun dikatakan iaaa BENARRR...Contoh macam blog politik laa...Duk suka sangat parti A, dicacinya pati B...walaupun ada masanya parti B tu buat benda baik, tetap dikatanya itu satu lagi penipuan dan propraganza...lollll...As i mention before, we all have different taste of cup, but do you have to be like terdesak sangat...Blog yang ak follow tu boleh dikatakan menarik DULLLLUUUUU laaa, ada variety of cerita dikongsi..., tapi sejak2 nie....adehhh, annoying even his new logo pun buat ak rasa macam..euwww...blog ape yang ak follow nihh

Blog Segmen
Ini pun satu lagi blog yang ak pelik kenapa ak boleh terfollow n bakal ak unfollow sebab menyemak je xde fungsi nak dibaca....entry yang dihasilkan mungkin dalam 4 ke 5 sehari dan semuanya pasal "Jom Follow" "Jom Join" "Giveaway" "Segmen By". Aduhh...jujur cakap ak kurenggg sikit bab2 macam ni..kalau dulu2 ak minat jugak nak join segmen2 ni, tapi sekarang nie..peraturan dia amat meloyakan...if you wanna join this segment..please do follow the rules which is :

1- Sila follow blog
2-Sila Like Fan Page Fb
3-Sila Follow Twitter
4-Sila Follow G+
5-Sila masukkan blog kedalam bloglist
6-Sila tag kawan
7-Sila follow semua sponsor yang ada peraturan (1 hingga 5)

Dafakk punya rules....remeh temehhh meremeh remehh....for me, if ak nak follow, ak follow blog aje...nak like2 page, follow twt lain semua tu patutnya atas kerelaan hati...ini dah dipaksa...tapi bukan ak laaa..ak x suka orang paksa2 ni..nmpak je rules macam tu memang kompom ak x join..

Blog Seks
Tajuk entry semua macam harrrr...sikit2 ayat "Tiga Awek Main Dengan 1 Jantan", "Dada Tembam blaablaaablalaaaa" ahhh...ntah laaa..korang imaginasila sendiri tajuk carut marut tuuu...memang ak x tekan laaa....over benoooo..

Blog Meriahh
Ini blog yang supebb meriah kiri kanan dengan iklan...iklan ubat kuat laa, iklan nufnang, iklan advertlit, iklan says...bebagai2..sampaikan entry tu pon ak xdapat baca...walaupun most of this kind of blog semuanya menggunakan entry copy paste (yang tidak dikreditkan kembali kepada penulis asal) tapii ianya menarik ramai pengunjung jugak sebab jenis artikel yang menarik..malangnyaa iklan banyak bebenor..

Nahh..tu la dia antara jenis blog yang...euuhhhh bagi ak....Im a very picky person, for me blog not just to write what i wanna say, but a medium for me to gain a few info...if sesuatu blog tu xde info asyik mengarut je..ape guna menyemakkan feed google kann...

Pada yang ada jenis2 blog macam ak cakap nie, sory yaa jangan terasa sebab this is only me...my cup of coffee taste not suit with me...but myb its suit with others people out there...We all have our own style to write and intro our self to the world...nevermind just do what you do but yaa like what i said...its not my cup of coffee...

potpetpotpet : tak lupaa yang paksa LIKE PAGE dengan beribu lemon saat before boleh baca tu...memang ak tutop.

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...