Fan Page Facebook??? Perlu ke???

Thursday, June 20, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

As a blogger, it seem like adalah wajib untuk memiliki fanpage facebook for their blog...But the question is, is it PERLU??? WAJIB KE???

Soalan nie i guess a bit subjektif cause its OPEN...No paksaan..kau nak buat, buat..tak mahu sudah abaikan sajaa...tapi yelah, kalau nak ikutkan trend...lebih baik buat kann.. 

Asking me, do i have facebbok fanpage??? Erkkk....yup, i do n i have...Aku buat waktu tahun 2011 dulu asenye, but ak sedar siapa diri ini...not a personaliti yang boleh kasi attraction kat orang untuk LIKE page ak tanpa paksaan. Ak xmau jadi macam sesetengah blog yang if you wanna read this, DO LIKE MY FACEBOOK FIRST, or else please wait for 99999 second...Thank You...ahakkkk....gampang sangat kan kalau jumpa blog jenis macam tu, kalau nak baca sangat nak tak nak kite like jelah dulu...but most of the time if ak jumpa blog jenis macam tu ak abaikan aje...tutup terus browser...muehhehe.

My facebook fanpage tu xde yang like sangat pun...ak jarang promote, thus if Im promote not sure if they will like it secara keterpaksan atau tidak kann....so for about 2 years...that page just like, hidup segan mati tak mahu sajo..hehehe..nevermind ^^

But, back to our discussion, do we need facebook fanpage for our blog...hemmm...I guess...depend on your self...if you rasa nak memudahkan pembaca yang ikut baca dari laman facebook terus dapat update, its might be a great idea too right. Yelahh, kalau macam ak sendiri, selalunya ak dah siap subscribe feed blog yang ak nak baca, so usually b4 tidur i will read all update by those blogger...n sometimes, i do get update from facebook page which i already like...win2 situation la kiranya...pembaca dapat info cepat, penulis dapat sebarkan maklumat diorang cepat...

Lagi satu, ak rasa fanpage ni dapat mengeratkan lagi penulis blog tu dengan pembaca dia dalam dunia facebook pulak. Before this asyik pembaca duk komen2 dekat blog aje kan..kurang interaksi...so bila dah ada fanpage ni dapat la kott nak kongsi2 apa yang tak kita kongsikan dalam blog...erkkk....emmm, ape ak cakap nihhh...aduiinaaaa

Kalau korang nak like or singgah usha Facebook Page ak, boleh usha or type je The Nizam Riadzi ...ak letak nama ak je pon, xde susah2 sangat la haii...thus if you guys x follow blog ak pon, korang still boleh baca blog ak dari laman page tu...cara dia mudah jaaa...

First g usha facebook sendiri dulu...godek2 mana patut..balas komen2 mana berkenan..muhehehe...then pegi kat search n type : The Nizam Riadzi

Second, korang just klik "LIKE" dengan seiklas hati tanpa sebarang keterpaksaan, keraguan mahupun rasa was2 di hati ok...

Ketiga, bila dah like..boleh laa main picit2 link utama ak tu...ade Photo, Blog, Instagram n Twitter... tak lupe ak jugak jual baju secara online kat bahagian Shop wokehhh...

tu diaa...klik je gambar2 tuu..blog,instagram,twitter


see macam ak cakap tadi, korang yang tak follow ak kat blog still boleh baca blog ak dekat facebook...simple je, just click Blog...

nahh..nie pulak gambar2 dari Instagram ak

dan yang ini tweet2 mengarut ak secara live

Soooooooo...nampak tak sebenarnya fanpage facebook ni ok jugak senanya, selain kita update pasal entry terbaru dekat blog, dalam masa yang sama boleh kongsikan akaun sosial yang lain..macam ak buat nie..ak kongsikan gambar2 dari instagram dan tweet2 dari twitter ak...pada yang malas nk follow semua akaun tapi still nak skodeng, just LIKE 1 page, semua dapat...All-In-One orang cakap..mueheheh

So, amacam..fanpage korang berfungsi seperti ini ke tidak??? 

potpetpotpet : bagi ak itu bukan fanpage, but friendpage ;).. THANK YOU KAWAN






You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...