Study Situ Sana Sini

Friday, May 31, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Aiicceeeh, tajuk ala2 lagu Siti Nurhaliza pulak kann...Siti Situ Sana Sini...kemainn kauu...tapi itulah realitinya sekarang nie...situasi terkini budak2 UUM...semua pun tengah sibuk study...almaklum 2hb nt da mula exam sampai 27hb nt...ak plak duk busy dengan tesis yang tak siap2...adehhh...


Waktu2 macam nie ak da tak boleh nak chekinn dekat libary dah sebab most of the time libary da penuh....lewat sikit je memang xde tempat duduk la habaq hang...so kiranya kalau ak nak study jugak kat libary memang kena datang awal sejam...perhh, da macam org berebut nak beli sayur plak kan...kuikuikuiii...

Usually kalau ak pegi kat libary ak terpaksa bawak 2 beg, satu beg galas yang berat dia dalam 2kg sebab ak campak lappy dengan note dalam tu...then beg sandang tepi, ak campak botol air, roti2, jajan, n beberapa buku yang wajib ada...Selalunya ak habiskan waktu dekat libary dalam 8-12 jam jugak la sehari...tu la sampai rumate ak tanya ak da x ingat bilik ke ape??? hahahaa....bukan ape, ak kalau study memang ak study betul2, macam main la...ak tak main2, main betul2...

Bila nak study dekat bilik...selalunya ak gagal dengan persekitaran dan suhu bilik...bilik tu walaupun ak da beli portable aircon, tp still kureng best sebab bau bilik yang agak kurang menyegarkan..almaklomlahh rumate ak bersukan..hahaha...soooo..pepaham jelahh bauan dia acane...then dengan bantal tilam yang sentiasa ternampak seksi plak kann..macam duk gode2 je suruh golek tido...haishhh....penyudahnyaa memang ak tido jugak laaa...

Selalu jugak la, kalau dekat bilik memang ade je gangguan2 teknikal yg xleh dielakkan..antaranya ade je bunyi orang baiki tandas kat bawah...ekcelli sekarang nie pihak pejabat duk hantar orang baiki tandas asenye...so time renovate tu paham jelah bunyi bising tukul bagai tu acane...boleh bergegar pale otak ak...penyudahnya ak memang xkan study tapi layan cerita korea...hahahaa...pasang sound speaker kuat2...peluk bantal..sedia tisu n jajan..kbye

Tapi macam ak cakap tadi, time2 nak exam nie libary memang penuh...ak x tau bila masa je tak penuh sebab bila ak datang waktu malam pun penuh...kerusi n meja memang menjadi rebutan lahh...kalau yang study group tu rela gegolek atas simen depan foyer libary tuhh...ak yang sesorg nie xkan nak gegolek plak kann..kang orang cakap orang gila plak..hahaha....so solution ak adalah study dekat lab kolej.

Lab nie waktu zaman memula ak masuk UUM memang penuh habaq hang...time tu kolej nie takde perkhidmatan WIFI lagi, so lab nielah yang menjadi lokasi bebudak macam ak nie untuk menlayari internet...n kalau nak tau, kat lab nie jugak le first time ak daftar blogger..muahahaa....memoriable sungguh kann...haishhh...

But now lab nie dah kosong, x ramai orang since WIFI alrdy available to be access by student...yeahh...memang da xpayah nak berebut2 komputer macam zaman dedulu lagi...zaman ak dulu limit guna komputer cuma 1 jam setengah je..kitrg kena login guna id student n no kad pengenalan....so bila nampak je lab penuh, gigih berdiri kat luar sambil survey2 sapa2 yang da nak habis guna komputer tuhh...bila nampak je diorang angkat bontot..ape lagi..lelaju berebut serbu itu komputer...sape yang bertuah n dapat tu memang muke macam nak kasi lempang je sebab muke eksyenn dapat...muahaha...mana yang x dapat niee...sedey2 jelahh tunggu next turn...hahaha

Lab sekarang da sejuk macam kat libary, suasana pun da macam libary sikit sebab sunyi n menyegarkan....so sini adalah lokasi ak untuk study dengan lebih aman...lab nie dibuka dari jam 9pagi sampai 11 malam...so selalunya memang muka ak la first customer n last customer yang inn n out...hahahaa....sampai abang lab nie tanya xmau jadi pembantu lab ke..jage je kat sini, dapat gak duit gaji...adehh..abang, kalau ko offer ak dari zaman memule dulu kan senang...tapi for now asenye xpe lah kot...ak kena fokuskan tesis ak yang blom siap lagi nie...

potpetpotpet : korang amacam, study mana...ka stidooo...ahakkk...wish me luck frenz ^^

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...