Tangkap Gambar Sebelum Makan itu TREND???

Friday, April 12, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Pepetang cam nie kalau dapat goreng pisang or cempedak goreng mesti sedap kann...ade pulak air teh manis2 buah je..perhhhhh, start moto g cari gerai kejap...balik hidang cecantek dalam pinggan...then TANGKAP GAMBAR pastu baru makan... ;)


So, terasa tak???? hahahaa...korang ade tak kawan, family or DIRI SENDIRI yang perangai macam nie...asalkan nak makan je mesti tangkap gambar tu dulu...then mula post kat INSTAGRAM/FB/TWITTER bagai.... Aku sekarang nie asalkan bukan Instagram ngan Facebook mesti bersepah gambar makanan member2 duk post...hampehh jaa...hahaha...

Aku sendiri akui yang ak pun giler tangkap gambar jugak....nak2 pegi kat restoran ke, makan2 kat kedai ke...tak pon bile masak sendiri kat rumah dengan menu baru..mula la jari jemari nie laju je menekan button snap kat camera app tu... dan dengan pantas jugak ak share kat Instagram bagai...muahahaa..


Tapi persoalannya, PERLU KE kita asyik2 sebelum nak makan kena tangkap gambar dulu...sampaikan ada satu kes nie, time ak keluar nak makan2 dengan member2 dekat Pizza Hut (Pizza je pownnn BACE SINI ) kitorang ambik masa dalam 15 minit jugak untuk berposing sakan sebelum menjamah makanan terbabit...buruk perangai tak....hahaha, Tu time dengan kawan2, time ak dengan family pulak...boleh ak wat perangai tak senonoh ni bila keluar makan dekat luar....hahaha, cite die cam ni...dari masuk kedai...aiicehh, menu pun ak snap...mak ak dah senyum2 dah...nasib mak n family ak tau ak memang giler gambar...then asalkan ade je hidangan dah siap sampai mula ak snap...hahaha, mak ak sampai cakap ak gila...funny but i like...gambar2 tu bukan nak dicuci pun tapi ntah, satu kepuasan jugak bila kita tenguk gambar yang kita ambil tu cantek n bila post kat instagram ramai yang puji, tangkap guna kamera apa, DSLR ke...padahal henpon cikai jaa... ;P

Perkara nie sebenarnya bagi ak subjektif n bergantung pada individu masing2...ini memang dah jadi trend pun bila ramai antara kita yang suka berposing secara amatur....tak salah bagi ak kalau kita nak berkongsi dengan kawan2 apa yang kita makan, mana lah tahu nanti2 ada kawan2 yang teringin nak cuba boleh jugak kita promote kann...untung jugak kedai makan tu, ekonomi pun maju (aiicehhh, ekonomi plakkk haa).

Korang pulak macam mne, aiicehh tak yah nak tipu ak laaa, mesti ade kannn perangai x senonoh nii..kalau tak korang pun mesti adelah kawan or family yang selalu wat cam nie.. Tapi kannn, percaya tak tangkap gambar makanan nie lebih dipuji dari dikeji macam tangkap gambar sendiri dengan muncung bibir menjuih like itik.... tettttttttttttttt.... (upsss, terasa ke kak...hahaha)

potpetpotpet : suka tangkap gambar dari bergambar ;)

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...