Qhalif, Ben Ashaari dan Aku

Assalamualaikum...

A few weeks without any entry...yeahh, im just to busy with my master student life....itu ini kena buat, nak tulis entry tu ada je idea, tapi masa begitu mencemburui...nak taip kat handphone..banyak kali dah ak taip...tapi entah ape punye malang....entry tu ilang ke mana entah...letih je ak picit2 tacskrin HTC Butterfly ak tuhh...aishhh...so, mostly ak cuma berkesempatan membaca entry2 dari blogger2 yang ak subscribe feed dia....bukan ape, ak malam2 suka membaca b4 tidur..lantak lah ape pun, janji boleh bace...so Google Feed tu memang sangat membantu n penting la bagi ak...

Selalunya malam2 ak b4 tidur rutin harian adalah cek email, stalk gmbar kat instagram, layan twit kejap n last skali buka Google feed untuk bace new update entry dari blogger semua. Ak banyak subscribe kat blog teknology...blog ala2 beautiful nara tu idok la ak subscribe...ase macam tepi kain ak sendiri pun terkoyak, baik jahir kain sendiri dari nyebok kain orang lain kan... n untuk blogger selebriti plak cam Hanis Zalika, Fatin Liyana n for sure Ben Ashaari....kalau macam Fatin n Hanis diorg nie jarang2 jugak update, tapi sekali update memang berinfo plus gegedik jugak la....n Abang Ben pulak..xpayah cerita..no worry rasanya memang akan ada je cerita baru yang menarik nak dibaca.

Senanye..kalau korang pun ada follow mister ben, semua orang tau n kenal dengan anak sulung abang ben yang comel si Qhalif tu kan...yess, sekarang nie memang Qhalif la buah hati intan payung papa mama dia...tak gitu abang ben..hahaa...so mostly setiap entry akan ada cerita pasal Qhalif...dekat instagram pun alahaii comel je gelagat Qhalif sampai ak rindu pulak dengan anak sedara ak kat Melaka tu haa...sebaya Qhalif jugak...pun sweet tetembam macam die... ^^

Bagi ak la kann...nie pendapat peribadi la kiranya naa...ak suka apa yang abang ben buat sekarang, diupdate setiap teletah dan ragam Qhalif kat dalam blog...diupload setiap memori gambar Qhalif kat dalam Instagram...bagi ak, sebagai anak....akan terasa terharu gila... Ak terpikir kalaulah zaman dedulu ade internet n my mom n dad tau nak update blog or what so ever...asenye mau ak tersenyum sorang2 setiap hari sebab baca balik setiap teletah n kenakalan ak yang dikarang oleh bapak ak sendiri.

Apa yang paling penting, dalam sedar atau tak...setiap entry yang ditulis tu sebenarnya menunjukkan bertapa kasihnya seorang bapa kepada anaknya. Kalau tulis dalam diari mungkin orang akan cakap old fashion n x berapa menarik..lagipun risau jugak diari tu hilang kan...tapi bila tulis dalam blog or website...terasa memori tu akan berkekalan....sebab nanti anak2 dah besar diorang akan tetap guna internet...taip je nama dah keluar diari bapak mak kita...comel2 je rasanya.

Buat Qhalif sayang...pak lang (aiicehh nie panggilan ak utk anak sedara, qhalif pun blh panggil pak lang ^^) just hope that one day, when you grow up u will realise that what happen now is not just a memory of your dad n you...but the love that has been grown since you in his life... How exited he is on you, how happy, how    great the moment of him to be with you. You should proud of your dad. People always said, Kasih Ibu bawa ke Syurga, Kasih Abah berkorban Nyawa... ;)

Hahahaha...heyy, why im write this entry...haishhh, im not KIPAS2 Abg Ben or what....but myb just because  ak terlalu rindu dengan abah ak... Its been 7 years we haven meet each other...Yaaa, Im not stay with him since im 9 years old....my mom n dad get ehemmm....n soooo...yaaa, you guys understand what i mean right...hahahaa.... What ever it is, I just hope, wish n pray  that my dad n his new family will always sihat sejahtera...no mter where he is right now....yeayyy ^^

potpetpotpet : Wonder why suddenly i miss him so much...just after 7 years??? goshh

Popular Posts