segmen anjuran blogger makin menyusahkan ???

Sunday, February 24, 2013 Nizam Riadzi 1 Comments

Assalamualaikum...

Semalam ak chat dengan kawan-kawan blog kat fb...macam2 isu disembang sampailah diorang mula bertanya "korang rasa, segmen-segmen dekat blog yang diorang buat tu makin menyusahkan tak???" Wahhhh.......panjang lebar komen2 kitrag, ade yang cakap boleh laaa...ade yang cakap, makin mengarut n ade jugak yang cakap...biala diorang...blogger baru nak up....katanya....ak gelak2 je nyembang ngan diorang nihh...


Tapi kan, kalau ditanya pendapat ak tentang kes segmen2 yang makin banyak tapi mengarut ni...yes...jujur ak cakap rasanya memang annoying la jugak. Bukan ape, diorang nak buat segmen wohh no hal...ak pun kadang2 suka jugak join segmen2 anjuran blogger lain, dapat gak tambah kenalan baru.....tapi masalahnya syarat-syarat penyertaan yang bagi aku terlampau mengarut....sampaikan kadang2 ak rasa macam, heyy...ak unfollow gak budak ni kang...hahaha ......mungkin disebabkan diorang ramai follower so tak kisah rasanya ditetapkan peraturan yang pada ak sangat remeh temeh lagi menyusahkan...

Nak join atau tidak sesuatu segmen tu sebenarnya general...bebas sebab blogger tu x pernah memaksa pun, sekadar mengajak saja...sebagai blogger2 kecik lagi picisan macam ak ni, mesti terasa wahh...kalau join untung2 leh upkan follower lepas ni...yess, ak ngaku dulu ak berfikiran macam tu la...nk kejar follower je, n sampailah ak rasa annoying dengan semua peraturan yg ditetapkan....kalau nak join segmen tertentu kena tag 2,3,4 kawan ajak join...pastu for sure la kita wajib follow blog blogger tu kan, kena pulak  like fan page fb dia....artis sangat kau, dah tu mintak follow twitter, follow goggle plus...segala macam media sosial yg dia ada wajib follow...

Nak tau ape yang lebih annoying.....ehemmm,  kalau segmen tu dibuat dengan geng2 dia...ade la 4 ke 5 orang...so abis semua 5 orang tu kita kena follow, blog si jenab, blog jemah, blog meon, blog cik kiah, blog cik fie...adehh...(bukan merujuk pada blogger memana, nama adalah rekaan semata2, tiada sebarang kambing yang didajalkan di sini...sebarang persamaan mohon tenguk cermin jangan perasan lebey..harap maklong) n tu blom disuruh like fanpages itu ini....perhhhh, paling xley blah kalau ada yang paksa tulis ayat wajib letak blog diorang kat dalam bloglist feveret....lolllll....hhahhahaaa, xley bla bagi ak yg ni....sesetengah orang like...ape salahnya tambah kenalan...tapi bagi ak itu dah macam memaksa dalam diam....goshhh...tapi sape suruh join segmen kan,kalau nk join kena la follow peraturan tu semua.. 

Hadiahnya pulak, emmm...biasalah topap rm5 jadi rebutan ramai...hahahaa....xpe, janji ikhlas...tapi yang ak rasa macam tak ikhlasnye adalah bila para pemenang kena pergi sendiri dekat blog/facebook/twiter or what so ever milik pihak penganjur/penaja n cakap "SAYA MENANG SEGMEN NIE, NAK HADIAH" goshhh....ingat kitrg pengemis ape...haiiyooo, dah tau wak tu penganjur/penaja tolong la follow mention balik...buat entry baru n jangan bagi kitrg terhegeh2...sory to say, that kind of blogger i will say...get da fuck bebeh...

Disebabkan itulah ak jarang join segmen melainkan segmen2 dari rakan blogger yang ak dah join sebab ak dah x payah nk ikut peraturan tu semua...semua page, twtr, g+ ak da follow lama dahh...so no worry, ak just support diorang je...selain wat entry dari terperuk berkepuk berabok blog ak kan..muahaha..

Ape2 pun...ak alu2kan segmen2 anjuran dari blogger semua macam ni...sebab yelah, dapat la jugak rasa kelainan dalam berblogging...ade kontest semua kan...seronok bila dapat berbalas komen dengan blogger baru...x rasa sombong...lebih mesra. Tapi tulah, ak just harap kalau ada yang nk buat kontest tu...xpayah la nk buat peraturan yang menyemak lagi merungsingkan...remeh temeh segala...annoying tahu...sory kalau ada yang terasa :3

Potpetpotpet : ak join segmen kalau segmen tu menarik n x banyak songeh...hhehhee

Published with Blogger-droid v2.0.6

You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...