Perempuan Bercuti Sambil Berbogel Beramai2

Wednesday, February 06, 2013 Nizam Riadzi 2 Comments

Assalamualaikum...

Sebelum tu ak nak minta maaf dengan tajuk yang sangat kontroversi tu, terutamanya semua muslimah kat luar sana...tapi harap korang semua dapat baca dengan minda yang terbuka ok....so, here the pix first...


Again sorry kepada mana2 jejaka mata ehemm yang hampa nak tenguk awek2 nie berbogel...minta maaf n bawak2 bertaubat k... So what the deal, here with the picture....xde masalah pun sebenarnya...cantek je...thus xde masalah bagi kebanyakan orang yang berfikiran terbuka.... Am I a narrow minded, well its depent on what i saw n what i think on it...n for this picture ak nampak salahnya... BAJU T-SHIRT GAMBAR BADAN PEREMPUAN BERBIKINI...UKIR GARIS BUAH DADA LAGI =_="

Kalau ak, rasanya memang ak x akan bagi my sis, my mom or my awek pakai baju macam nie, even my fren pun myb ak akan tegur walaupun mungkin akan dikatakan terlalu KOLOT... Pakaian macam nie memang dah banyak terjual terutama kat kawasan pantai....ramai jugak ak tunguk awek bertudung yang mengenakan pakaian nie tanpa segan silu. Contoh macam awek dalam gambar nie...cantek dah gayanya siap ada stokin tangan lagi...tapi tulahh, bajunya tu macam tak sesuai sangat...n for me SANGAT TAK SESUAI.

I am not so arif tentang bab agama, n so sorry if i was wrong but cuba lah korang bayangkan...berpakaian bikini tu kan gaya orang putih, bukan islam...bukan jugak gaya amalan yang dituntut dalam islam. Islam tu mudah, tutup aurat..yes, memang baju tu menutup aurat n itu cuma gambar yang dilekat di baju...tapi gambar yang dilekatkan tu bermotifkan susuk tubuh seorang wanita. Cuba bayang kalau mak kita yang pakai....kau rasa ada tak mulut2 manis yang mula bersuara sumbang...

Ok, mungkin akan kata Mak memang la tak sesuai diorang dah tua...kalau awek takpe, tapi masalahnya sekarang adakah korang sekadar nak menjadikan awek itu sekadar AWEK dan bukannya calon isteri yang sah dan menjadi bakal menantu ibu bapa korang...jadi ibu kepada bakal anak2 korang. If korang just nak jadikan awek tu berstatus AWEK selamanya ak faham n ak mohon sangat korang jangan mainkan perasaan wanita...n if kalau ada niat nak dijadikan isteri, korang rasa korang rela ke nak biarkan orang keliling bersuara sumbang tentang gaya bakal isteri tu. Itu untuk lelaki, n macam mana pulak dengan perempuan...korang rasa dah cukup trendy or bergaya dengan baju macam tu...sorry again kalau ak KOLOT atau mungkin memang ak KOLOT...bukan apa, korang tu hiasan dunia yang paling indah...sayang kalau korang sendiri cemarkan maruah sendiri...kita semua dah besar panjang...tolong fikirkan apa yang ak cuba sampaikan...ak tak larang korang nak pakai, tapi tulah...SESUAI KE TIDAK???

potpetpotpet : yang baik diIKUT, yang buruk diJAUH

You Might Also Like

2 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...