Pemeriksaan Kesihatan Dengan Mak

Friday, February 01, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Pagi tadi ak sempat bawak mak pegi ke hospital untuk buat pemeriksaan kesihatan... Yeahh, memang ramai orang, tapi syukurlah kami dah siap2 buat temujanji dengan dokter.

Syukur Alhamdulillah, ak dengan mak sihat...xde masalah...tekanan darah, jantung, itu ini semua no hal la kiranya...so no worry. Korang ada buat pemeriksaan x??? Well, kalau ada baguslahh, if xde ak sarankan lebih baik periksa dari tak periksa langsung. Bukan apa, ini untuk kebaikan diri kita n keluarga jugak kan...
Time kat hospital tadi, dekat bahagian menunggu memang ramai sangat orang...diorang tengah tunggu turn jumpa dokter, hemm...tapi dalam kesesakan macam tu, ak nampak sesuatu yang harmoni.

Ada seorang nenek berbangsa cina yang memang dah uzur giler, siap bertongkat..just cucu dia je teman...so, nak dijadikan cerita..nenek tu x macam susah sikit nak bangun dari bangku bila nama dia dipanggil. Bila orang keliling tenguk ja hal tu, laju ja dibantu...n yang bantu tu orang melayu n india.... :)

Kadang2 ak terpikir, mungkin ada masa orang akan cakap kita ni berlainan bangsa n agama, so xyah nak bantu membantu sangat...tp buktinya, Malaysian is always being Malaysian....ak terharu dengan tindakan diorang tadi, malah yang melihat pun tunjukkan riaksi risau seperti ingin membantu...

Lepas ni, rasanya kalau nak pegi hospital ak dah x payah risau sangat....yelah bukan aja disebabkan dokter n nurses yang da makin mesra, tapi orang ramai yang sangat Malaysian...

Potpetpotpet : risau kalau jadi macam dalam drama sinetron...hhhaha...semua nak jahat jaa

Published with Blogger-droid v2.0.6

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...