Ini Flashback Saya: Balik Utan Kembali

Thursday, February 21, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Hhahaha....so memandangkan ini entry FLASHBACK, kiranya x salah ianya dijadikan tajuk utama tak gitu...hehehe...so begini ceritanya...

Pagi Ahad tu, awal2 pagi ak da bangun...bersiap2 nak tinggalkan rumah....sedey2...meow ak pun ape cite ntah...manje je...huhuhu...mak ak plak awal pagi pas subuh terus masak untuk ak...bawak bekal katanya. Nasib bawak bekal, sebab memang ak kebulur giler bile dah sampai UUM. So, bile da siap semua dalam jam 8.30am ak da gerak pegi Terminal Bas AmanJaya, bas ak jam 9.10am..bas Seri Maju. Dalam jam 8.40am cam tu da sampai dah, so cecepat tanya kaunter bas nak kne tunggu kat mana, relek dulu dik, bas x sampai lg...k fine...lega, leh relek2 dulu... Tengah rilek2, ade la pak cik ni sapa ak dia tanya dah ambik Kupon RM5 ke belom...kupon tu promosi pembelian barang kiranya...so dalam harga RM5 kita leh beli pe2 je dengan kupon tu....n yang hampehnya, time tu ak baru je pas shoping air, surat khabar, jajan bagai...hampeh jaa....so dari rugi, second round la ak beli jajan...hahaa

Tepat jam 9.10am bas da sampai, kiss muah2 dengan mak, pastu baru gerak naik bas...wuwuwuwuu...sedey2, tak sangka akan kembali menjadi student dengan jayanya. Dekat dalam bas, planning nak tido...sebab ak tau perjalanan kalau naik bas Sri Maju memang lama sikit sebab bas nie jenis keliling kedah tu...Dia pegi Sungai Petani dulu baru mai Alor Setar...but secara tak sengaja, ditakdirkan untuk duduk bersebelahan dengan awek palapes dari unimap..hahaa, namanya NADIA. (tu link facebook dia, sape nak kenalan leh laa...SOLO LAGI KATANYA...kikikiii)

So sepanjang perjalanan nak ke kedah tu, plan ak untuk tidur dengan penuh kegedikkan agar terbatal sebab dari first jumpe sampai la turun bas, kitrg non stop menyembang...ahahaha....Alhamdulillah ade gak geng nak menyembang, kira Nadia nie jenis senang dibawak berkawan la...xde cam sesetengah awek yang feeling2 ak nak ngorat dia je...feeling2 gojes...haishhh, x berkenanlaa dengan awek perasan lebih nihh..hahaha..Dengan Nadia, dari cerita soal study, politik, ekonomi, drama, gosip, family..hambek kau semua la dicerita. Macam dah kenal lama plak kitrg nie kan..hahaha.. N you know what, tanpa kami tahu, upenye kami nie duduk satu taman...Aku duduk laluan 17, dia duduk laluan 14 kalau tak silap...ntahh, memori ak nie bukan kuat sangat kalau bab2 nombor nie..hahaha...before berpisah, sempat la tukar2 alamat pesbuk/blog/twtr bagai...hahaha...tapi to Nadia, sory yaa...if in Facebook ak jarang online walaupun nampak hijau je chat tu...itu auto, well almaklom gune handphone...kekadang je buka..kalau nak tau ak kat mana, sila cek twitter, lokasi carutan utama..muahaha

Sampai dekat UUM dalam jam 2...wahhh siyes kepenatan lagi kelaparan..Nasib mak ak bekalkan nasik dengan lauk ikan keli sambal....naiss sangat. Ikutkan hati nak je ak pelahap terus nasik tu, tapi disebabkan tak selesa..ak mandi2 wewanggi dulu, pasang lappy dulu, pasang muvie..ambik mood semua..yeahhh baru la makang dengan selesa...

Pengalaman kembali ke UUM sebagai pelajar master nie memang berbeza sikit..teramat berbeza sebenarnya sebab kalau kebiasaan, ak balik UUM mesti akan jumpa dengan kawan2 degree ak...anep, khairul, dayang, jue, ida, dirla...ramai lagi la kiranya, tapi malangnya kali nie terasa macam...erkkk, hello...ak kat mana nie??? hahaha..siyes terasa sunyi giler... Ak tanya dekat junior what happen with our DPP (Dewan Penginapan Pelajar) n they said kebanyakan yang ada dekat sini budak kena apung (budak yang tak aktif dekat DPP asal n dipindah ke DPP lain)...so memang selayaknyalah ak terasa asing sangat dengan wajah2 diorang nie. Nasib baiklah ak nie jenis mesra alam...so dengan selamba mudahnya dapat geng baru...Alhamdulillah.

Buat kawan-kawan yang dah takde disamping ak kini...cewahh ayatt, hahaha..ak doakan korang moge dapat habiskan praktikal dengan jayanya n moge2 kita semua dapat konvo bersama bulan Oktober nanti...cukupla penantian setahun ak nak konvo woiii...huhuhu, sadis tahu....n buat kawan-kawan master...ak doakan moga kita semua dapat jalankan kehidupan baru kita di tempat lama dengan suasana yang ak tau masing2 terasa janggal lagi... InsyaAllah lagi seminggu dua dapat la kita biasakan diri kan..hehehe

So akhir kata, insyaAllah kali nie hajat ak nak dapat dekan lagi...ehhh...kemainnnn..hahaha...jadi begitulah falshback saya..makasih

potpetpotpet : Nadia, jangan lupe promote kite kat awek Unimap naaa...hahahaha

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...