Gud Bye Xperia Play, Hello HTC Butterfly

Sunday, February 24, 2013 Nizam Riadzi 1 Comments

Assalamualaikum...

3 hari lepas...yes, mungkin itu saat-saat terakhir ak bersama si macho xperia play ak....disebabkan kecuaian ak sendiri, handphone tu ak tertinggal kat dalam bas UNIC UUM....kisahnye bermula macam nie....entah la acane n bila masa handphone ak tu terjatuh/tercicir or myb tergelongsor keluar dari poket ak (memang suke terkeluar pun sebelum ni) ak memang tak sedar...ak naik bas, sampai je kat DPP (dewan penginapan pelajar) terus turun like hello nothing happen....

Balik bilik like usual just grab my towel n showerina sejam dua....siap semua g solat, buka lappy, buka running man...n that time usually ak akan cas handphone...yes, teraba2 ak cari Xperia Play ak, mana kau pergi...memang satu bilik ak cari, running man terhenti disitu sebab ak sendiri terus berunning mencari mana menghilangnya xperia play ak... Then ak terbayangkan bas UNIC, mungkinkah di situ??? Bas no 23, ak memang ingat lagi no bas tu...terus ak pegi kat tempat bas, laju je...n nasib baik memang bas tu lalu..terus ak tahan n cakap kat driver bas ada sesiapa bagi handphone ke idok...hemmmm, selalunya memang susah la nak dapat balik....bile dah jadi macam tu, terus ak call pihak maxis n celcom...ak mintak diorang sekat sim ak, yelah dalam tu semua maklumat akaun ada, no2 penting memang tak payah cakap la... Alhamdulillah setel la walaupun terasa bangang giler time tu...sob3

Malam tu memang terasa toi kesunyian, ak down je rasa....duk dalam bilik hadap lappy...goshhh...yang ade kat ak sekarang just telefon maxis broadband....yes, yang kaler hitam bile kite beli braodband dapat sekali tu...tapi masalahnya xkan nak guna yang tu, mana boleh bawak g klas pon...besaq tu...cam botol air dah...goshhh...

So, the solution ak pun godek2 la website henpon murah2..wuwuwuww...terus teringat pasal rebat rm200 tu...ak pun x mohon lagi, so laju je mohon n alhamdulillah dapat. Esoknya gigih cari phone baru dengan harapan dapatla guna rebat rm200 tu...x kiralah murah ke mahal, janji ak ada handphone..susah la camnie xde handphone..kalau dedulu senang je, sekarang memang mati lerrr....huhuhhu

Senarai handphone..woohhh, memula memang ak nampak Galaxy S3, Galaxy Note 2, kira samsung la berlambak...well, paham2 jelah kalau bab promosi barang, samsung memang no 1....ak x berapa minat samsung, so ak cari sony...hemmm, tanya harga wowww boleh tahan harga, semua still RM1000++ tapi kalau dijual balik, tau dah mesti x sampai separuh harga...so ak pikir kalau nak beli yang mahal baik ak tunggu je Sony Xperia Z, alang2 mahal biar betul2 berbaloi beli...Xperia Z kalis air, kalis calar, kalis habuk, kalis peluru (k tu tipu) so agak berbaloi la kan, x risau sangat kalau jatuh ke ape...hemmm...cari yang murah2 je, k handphone china...erkkkk, desing banyak yang macam Samsung daaaa...n again memang ak x minat, CSL pulak...adehhh, x banyak pilihan...dari satu kedai ke satu kedai...haishh...n tetibe ak nampak dia di situ...Seksinya kemain, memang menggoda abis, ak terus tanya salesman tu...nie handphone berapa GB ha??? Ak memang kalau nk beli hp nak size GB dia besauww...16GB n ada support SD Card...naissss....ada 1 kaler je ke??? Ada 2 warna, tapi sekarang in stock just this one...if u mau yang lagi satu kena tunggu 1 minggu i order dulu...adehhh, xde masa ak nak tunggu seminggu.

So tanya lagi, emm, this one can use that SKMM REBATE ke??? Pastu die chingchangchong dengan tauke die n YES, boleh2...xda masalah punya... Do you accept debit card??? Maybank ka dia tanya ak balik?? Yup, Maybank or CIMB pun dua2 ada..boleh ke...n again YES boleh...so wallahhh here my new 


potpetpotpet : tapi banyak contact list ak hilang wohh...sadisss


You Might Also Like

1 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...