Dapat Yang Baru, Yang Lama Dilupakan

Tuesday, February 05, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Petang tadi ak berkesempatan berkunjung ke pasaraya tesco extra dekat ipoh nie....itu pun sebab mak ak bising nak beli rencah nak buat Yong Tau Fu...yeahh....so ikutkan la katanya kann...lagi pun dah lama jugak ak tak pergi ke sana... Sampai je kat sana, wowww....memang lain dari dulu...sangat berbeza, terasa luas je permandangan mata nie...sebab ape...LENGANG....kosong wa cakap lu, x ramai orang langsung...yang ade pun pekerja, n ade la dua tiga nyonya duk pilih buah limau untuk raya cina nanti kann,...


Ak rasa, lepas nie tak payah risau pasal kes kehilangan budak dah sebab ape, senang je nak cari kat dalam Tesco tu... Ak terpikir mana semua orang pergi...lain macam kosongnya...n baru teringat, dah ada pasaraya besar Mydin yang baru dibuka kat area Jelapang...hahaha, ak sendiri pun memang selalu ke situ walaupun jaraknya lebih jauh berbanding dengan Tesco nie.

Kalau ikutkan ak, ak memang lebih suka ke Mydin sebab suasana yang berbeza ditambah dengan kesejukan yang overdos...kalau pegi sana tak pakai baju tetebal alamat memang ak duduk kat luar jelah sementara tunggu mak aku abis shopping barang dapor...

Tapi kan, adakah memang sudah menjadi kebiasaan orang kita bila dapat yang baru, yang lama dilupakan. Macam tu jugak bila berumah tangga..selalu sangat keluar statement panas macam tu...phewww, ak terpaksa no komen lah sebab ak sendiri tak kawen lagi...ahakkk, tapi kannn...adakah memang benar dapat yang baru, yang lama dilupakan....

Bagi ak, bukan dilupakan...tapi just kurang diberi perhatian je..kau gila nak lupakan yang lama, yang lama tetap menjadi perhatian ak jugak..Sebagai contoh, macam korang tau or myb tak tau, ak dah pun beli Sony Vaio Duo 11 yang baru....macam kat entri ak yang lepas, ak tulis bertapa ak eksited pakai Sony baru tu...tapi itu tak bermakna ak lupakan Sony Vaio lama ak nie...macam sekarang ak tengah menaip gune Sony Vaio lama walaupun senanya tadi nak guna yang baru...mueheheh...tapi tulah, kalau tak diguna takut rosak pulak...so adalah lebih baik berlaku adil...gune seelok n sebaik mungkin...ikut keselesaan kannn...

Apa2 pun...tiada lama, tiada lah yang baru...ehhh, macam promote program RTM pulak ak nie kan,...muahahaa....

potpetpotpet : Sape cakap yang lama kita lupa, mak bapak orang lama...kekal bertakta di hati k

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...