Umur Setahun Jagung, Tapi Dahh...

Saturday, January 05, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Tadi petang time ak duk berkebun i mean betul2kan pasu bunga mak ak yang senget benget n makin banyak pulak rumput tu...sempat la jugak memasang telinga dik perbualan kanak2 kecik...erkk...senanya bukan ak pasang, tapi lebih dikatakan diorang yang cakap kuat....so nak tak nak ak kena dengar secara rela paksa jelah kan..muehehe...




Bebudak tu dalam lingkungan umur 9 ke 12 tahun rasanya...kecik lagi budak sekolah rendah..lagi pun duk pakat main basikal kecik je ak tenguk...but itu bukan ape yang ak nak kongsikan dengan korang, tapi pasal topik "SEDAP" yang diorang bincangkan...

budak 1: "Weii, ko tau tak kalau "MAIN" dengan perempuan baru "SEDAP"
budak 2: Mane ko tau sedap
budak 1: yelah...kawan2 abang ak datang rumah diorang sembang, cakap sedap..mesti sedap punya
budak 3: aahh, mesti sedap punya...selalu kita "MAIN" kita punya sendiri pun sedap, kalau budak perempuan tolong mesti lagi "SEDAP"

hAAAAAAAAAAA....macam tu la gaya perbualan diorang, tu baru sikit..memang banyak gak carutan yang keluar, tapi diorang sembang dalam jenaka..alah budak lelaki biasa la kann....tapi masalahnya sekarang, itu BUDAK...bukan REMAJA LELAKI....memang ak agak terkejut la, sebab seingat ak time usia ak macam tu, ak cuma tau pasal cite kartoon or main2 game biasa2 je...xde langsung nafsu or terpikir bab2 "SEDAP" lagi....ak memang agak terkejut dengan perbualan budak2 tu tadi.

Kalau korang ada perasan, baru2 nie ade kes budak lelaki berusia 13 tahun cuba memperkosa wanita berusia 28 tahun di tandas stesen minyak...hambekk kauu, so memang tak dapat dinafikan lagi budak zaman sekarang dah terlebih advance dengan semua perkara tu...

Ak rasa pendidikan awal seks dah diperkenalkan kat peringkat sekolah menengah, not sure la pulak kan....but kalau dah dari peringkat sekolah rendah pun diorang nie dah mula tahu, agak2 macam mana la remaja akan datang ya....memang dah takde lagi istilah teruna dara kot....haishhhh, mintak simpang laa semua tu..amin

potpetpotpet : budak meniru perbuatan orang dewasa, so mainkan peranan..bukan main "SEDAP" je pandai

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...