Makin Ramai Suka, Makin Ramai Jugak Tak Suka

Wednesday, January 02, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Korang pernah tak rasa macam, wahh bestnya jadi macam artis tu...popular semua orang kenal....Aku pernah rasa macam tu...DULU, tapi now dah mula annoying sebab bila makin ramai yang kenal sebenarnya makin ramai jugak yang tak suka kita...kena ingat, kita tak boleh selalu menyenangkan hati orang, ada masa mesti ada jugak yang tak suka dengan kita..walaupun kita tak buat salah still ada yang annoying dengan kita...


Aku tulis entry nie sebab tadi ak perasan ade la budak nie...dulu n sekarang ak anggap je die kawan...just kawan sebab ak tau die xleh jadi sahabat...amboii kemain lagi mengata ak...bukan ape, die tak puas hati sebab ak dah dapat tawaran sambung Master n b4 this ak dapat pulak tawaran kerja kat syarikat besar...Ya Allah, memang kecewa la jugak....ingatkan boleh la kita kongsi kegembiraan dengan kawan2 dengan update status cakap Alhamdulillah dpt tawaran gitu2...tapiu tak sangka ada jugak yang tak puas hati...

Aku baca balik status ak tadi, ada bunyi unsur riak ke sampai die tak suka...no, xde langsung...just ayat Alhamdulillah..BBA to MBA...itu aje...xde ayat lain...huhuhuhu..nak buat macam mne kan, dah orang tak suka. Memang betul la mak ak selalu cakap dulu, dalam berkawan selalunya ada jugak yang jadi talam 2 muka, jenis tak senang duduk n senang hidup tenguk kejayaan kawan sampai sanggup buat ape2 je asalkan hati dia puas.... Warna darah sama Merah, tapi Dalam Hati lain2...hahaha...ak ubah sikit bab rambut, sebab nak kata rambut sama itam macam dah tak releven zaman nie, ade je yang kaler2 jadi ijau, kuning bagai...hufttt..

Berbalik pasal hasad dengki iri hati tadi..Ak xmau nak mention nama kawan tu, yelah ak sendiri nyatakan perkataan KAWAN..n KAWAN xkan nak aibkan KAWAN kann..nak2 pulak dekat dunia sesawang macam nie, lagi la satu dunia boleh baca, abis jatuh aib wooo...so ak abaikan jelahh...Nak difikirkan sangat macam tak logik pulak, motif sangat ak nak fikir bab2 remeh macam tu....

Ape2 pun ak bersyukur dengan apa yang mendatang kat ak..bagi ak semua nie ada hikmah dia...syukur jugak sebab akhirnya cita2 ak dicapai gak, lepas nie ak boleh sambung master ak dahh...so wat mase terluang ni baik kite enjoy pepuas dulu kan... ^^

potpetpotpet : kalau seseorang mengata kita kat belakang, maksudnya kisah hidup kita lebih menarik dari kisah hidup dia sendiri...kita harus berbangga... ^^

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...