Begini Ceritanya

Saturday, January 12, 2013 Nizam Riadzi 0 Comments

Assalamualaikum...

Dipetang yang indah lagi hening macam nie, x sangka ak habiskan masa dekat cc aka cyber cafe kat kawasan umah ak gara2 tenet maxis kat umah kene potong...muahhaha, senanya kena potong gara2 ak x bayar bil dah 2 bulan...ak pegi korea, xde mase nak bayar..lagipun line maxis sekarang slow kemain, so ak abaikan aje dulu..insyaAllah ujung bulan nie baru nak pegi bayar...tunggu bil baru pulak...muehehe...

Itu antara alasan kenapa ak x update blog ak banyak hari dahh...berapa lama dah ekk, ntah ak dah lupe....kalau dekat twitter pun ak da jarang bertwitt sebab kes xde tenet nihh...kalau nak gune maxis punye tenet kat hp...perhhh, mahal...xpayahh..baik ak kumpul duit bayar je bil...senang cite kan...so, hp secanggih alam ak pun x dapat membantu bila perkhidmatan internet nie terhenti seketika....bila ade kerja2 yang memerlukan tenet, cc kat depan umah ak nie la menjadi lokasi ak melepal seketika, cek email, update status fb , stalk crushh...muhahaha, semua dalam masa 1 jam...ak bukan boleh lama2 dalam cc nie, paham2 jelah budak2 penuh...bukan reti nak duk diam...boleh pening ak nanti...

Now, ade lagi 9 minit b4 masa tamat..muahaha....balik umah sat g xde da la nak online...g pon lappy pun da xde....erkkk, i mean...my keyboard suda rosak...ade shot tang mana ntahh...nie semua gara2 kucing kesayangan ak yang tetibe miang di suatu petang yang hening...petang cam nie laaa....

Cheritanya bermula ketika ak tengah syok layan running man sambil cicah biskut marry dengan air milo suam yang baru ak bali kat Mydin malam sebelumnya....Tengah syok gelak2 tenguk gelagat artis korea kat dalam running man tu, tetibe kucing ak menyelinap masuk...manja je datang dengan ekor die memacak gebu je...ak plak, still terpaku setia di skrin lappy...layan gelagat diorang...

Meow ak tu betina, sekarang tengah bunting berapa bulan ak tak sure but bila da bunting nie makin manja pulak die nih kann...die lepak baik kat atas belakang badan ak....sedap je die duduk...ak yang tengah meniarap terasa gak keberatan body meow ak yang kian sarat tuhh...bila nak beranak ntahh...

Myb sebab ak tak hiraukan die n ak selalu gelak2 sampai die pun rasa tak selesa nak lepak lelama kat atas badan ak...so die bingkas bangun n dengan gaya eksen bagai dibuat2....die leh pi garu2 badan ak gaya macam die garu sofa tuhh...bersilat ak kejap tahan pedih...hampehhh, hilang mood ak kejapp....time ak bersilat tu dengan tak tersengaja ak tertepis air milo ak n abis tumpah membasahi keyboard lappy...lollll, cecepat ak angkat lapppy ak n tungging bagi air tak meresap lebih dalam....berasap je ak time tu, ak pusing keliling cari mana meow ak, nak je ak sekeh2 die, ak tau nie semua plot rancangan yang telah die aturkan sejak beberapa hari sebelum nie..yelah ak x layan die, n b4 this ak tenguk die asyik perhati je lappy ak tu...now ak da tau dah plot jahat die...cissssssss....

So, disebabkan kes itu ak makin jarang bersosial sebab lappy pun agak x betul...nie semua gara2 meow ak yang maha jelesss ngan lappy ak...cisssss



sekarang nie ak dapat rasakan die sedang gelakkan ak sebab ak xleh nak layan runningman lagi...cissss, xmau kasi wiskes da pas ni...makan je nasikk...muahahaha

potpetpotpet : out for now, nanti ak story lain...dadaaa

You Might Also Like

0 lemas bunyi blubblub:

Salam...trime kasih sudi taip sini...